Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Θέμα: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ


Τελευταία μεγάλος θόρυβος γίνεται για την ανεργία, που παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις.
Ήδη οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ, φθάνουν τους 800χιλιάδες. Πανικός παντού, υπάρχει κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης, λένε κάποιοι σοφοί.
 Υπάρχουν νοικοκυριά, που δεν έχουν πραγματικά να πάρουν  ψωμί ή γάλα για τα παιδιά τους!!!

Πως όμως ξεφύτρωσαν τόσες εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι; Που δούλευαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Τι παρήγαγαν, που σήμερα δεν το παράγουν; Ποιος αγόραζε μέχρι τώρα τα παραγόμενα προϊόντα και υπηρεσίες τους και τώρα δεν τα αγοράζει; Εύλογα ερωτηματικά, για να δεις τις αιτίες της σημερινής έκρηξης της ανεργίας.
Από μια λοιπόν πρόχειρη και σε χοντρές γραμμές ανάλυση της κατάστασης, στο χώρο της απασχόλησης στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια προκύπτουν τα εξής παρά πολύ σημαντικά ευρήματα!!!
Δυστυχώς τα τελευταία τριάντα χρόνια, στήθηκε από το σαθρό και ανήθικο πολιτικό σύστημα ένα περίεργο οικονομικό σενάριο. Ένα σενάριο, όπου ο μισός σχεδόν πληθυσμός της χώρας ζούσε άμεσα ή έμμεσα που το Κράτος και την Ε.Ε. Ήμασταν ένα κράτος όπου οι μισοί Έλληνες ζούσαν έναν ιδιότυπο κουμμουνισμό, πληρωνόμενοι από δανεικά που έπαιρνε το Κράτος και από τις εισροές Ευρωπαϊκών κονδυλίων.
1.                  Έτσι είχαμε μέσα σε ένα τεράστιο κράτος μαζί με τις ΔΕΚΟ κλπ,1.5 εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους από τους οποίους οι 500 χιλιάδες δεν χρειαζόταν. Είχαμε δηλ. 500 χιλιάδες όχι άνεργους, αλλά άεργους, που ή δεν δούλευαν ή μισοδούλευαν και ουσιαστικά έμαθαν και συνήθισαν την τεμπελιά. Ονόμαζαν δουλειά την λούφα, την αεργία, την μισοδουλειά και γι’ αυτήν έμαθαν να παίρνουν παχυλούς μισθούς!!!
2.                  Δυστυχώς πρέπει να πούμε ότι είχαμε και άλλους περίπου 200 χιλιάδες αγρότες και παραγρότες, που ζούσαν σχεδόν αποκλειστικά με τις επιδοτήσεις της Ε.Ε.. Ακραίες περιπτώσεις έσπερναν 40 στέμματα και δήλωναν 100, έσπερναν χωράφια χωρίς να τα θερίζουν, απλώς για να παίρνουν επιδοτήσεις. Έπαιρναν αποζημιώσεις για γιαλαντζί καταστροφές κλπ.
3.                  Ακόμη είχαμε 800 χιλιάδες επιτηδευματίες ανάγκης, καθώς δεν είχαν άλλη επιλογή. Επαγγελματίες κάθε είδους, από τους οποίους οι 300 χιλιάδες δεν χρειαζόταν. Αυτοί δεν έπαιρναν επιδοτήσεις, απλώς ζούσαν πουλώντας ένα παντελόνι την μέρα, γιατί είχαν την ευχέρεια να κερδίζουν 400%, επειδή  χρήμα κυκλοφορούσε πολύ στην αγορά ( από αυτά τα δανεικά του κράτους  και της Ε.Ε., που μέσω των δημοσίων υπαλλήλων, αγροτών κλπ έπεφταν στην αγορά).
4.                  Εκτιμώ ότι είχαμε και άλλους περίπου 200 χιλιάδες που ζούσαν στις παρυφές του Δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, συνεταιρισμούς, οργανισμούς και εταιρίες των ΟΤΑ και του Δημοσίου κλπ.
Έτσι με αυτό τον ιδιότυπο- σατανικό οικονομικό σενάριο που άντεξε 30 ολόκληρα χρόνια είχαμε:
500χιλιάδες Δημοσίους υπαλλήλους, συν 200χιλίαδες αγρότες, συν 300χιλιάδες επαγγελματίες, συν 200χιλιάδες παραδημόσιους υπαλλήλους. Δηλαδή 500.000+200.000+300.000+200.000=1.200.000. Έλληνες παραοικονομούντες. Έλληνες δηλαδή που δεν παρήγαγαν τίποτα ή παρήγαγαν ελάχιστα. Έλληνες που έμαθαν να είναι άεργοι.  Έλληνες που γι’ αυτή την αεργία έμαθαν να πληρώνονται αδρά και να ζητούν διαρκώς περισσότερα (βλέπε απεργίες δημοσίων υπαλλήλων, αγροτών κλπ). Αυτό γινόταν, δυστυχώς για όλους μας, όσο υπήρχαν δανεικά. Όσο το Ελληνικό Κράτος δανείζονταν αφρόνως και πλήρωνε τους υπεράριθμους  δημοσίους υπαλλήλους. Όσο η Ε.Ε. έδινε αφειδώς και τζάμπα επιδοτήσεις και αποζημιώσεις στους Έλληνες αγρότες και σε άλλες κοινωνικές ομάδες.
Σήμερα τα δανεικά όχι μόνον τελείωσαν, αλλά ήρθε ο καιρός να τα δώσουμε και πίσω στους δανειστές μας. Τα Ευρωπαϊκά κονδύλια περιορίστηκαν, αλλά ευτυχώς αυτά δεν τα ζητάνε πίσω!
Αποτέλεσμα της αντιστροφής αυτής της κίνησης των κεφαλαίων, ήταν οι μέχρι σήμερα άεργοι του ιδιότυπου ελληνικού οικονομικού συστήματος να βρεθούν στην άλλη μεριά της ανεργίας. Και έτσι από άεργοι έγιναν άνεργοι!!! Αφού λοιπόν το σύστημα της λούφας και παραλλαγής κατέρρευσε, καιρός αγαπητοί   συνέλληνες άεργοι,άνεργοι και λοιποί να στρωθούμε στη δουλειά.
Καιρός να παράγουμε προϊόντα, υπηρεσίες κλπ, που να τα αγοράζουν επιτέλους κάποιοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Καιρός εγκληματίες πολιτικοί να δώσετε διέξοδο πραγματικής απασχόλησης σ΄ όλους τους Έλληνες!!!
Και παρά πολλά μπορούν να γίνουν!!! Αρκεί λίγη αξιοπρέπεια, λίγη περηφάνεια και φυσικά πραγματική δουλειά!!! 





Όσοι συμφωνούν με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης μπορούν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας, στο κινητό τηλέφωνο 6955696467, στο e-mail: okd2010@hotmail.com ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis).
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου