Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΑΙΤΩ ΙΣΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

 
 ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΣΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ-ΠΑΓΚΑΛΟ-ΓΕΣΕΕ-ΓΕΣΕΒΕ-ΜΕΡΚΕΛ-ΔΝΤ-ΥΠ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Γεώργιος Παπανδρέου(dialogue@politicalforum.gr)
ΓΣΕΕ Πρόεδρος(president@gsee.gr)
Υπουργός Οικονομικών(minister@minfin.gr)
Θεόδωρος Πάγκαλος(pangalos@otenet.gr)
ΔΝΤ - General inquiries(publicaffairs@imf.org)
ΓΣΕΒΕΕ(gsevee@gsevee.gr)
Υπουργείο Απασχόλησης(info@ypak.gr)
Ραδιόφωνο ΣΚΑΪ(skai@skairadio.gr)
ΠΑΣΟΚ(pasok@pasok.gr)
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ(gram@dimsim.gr)
ΝΔ - Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και(grksa@nd.gr)

ΘΕΜΑ:ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ (Ο δωδεκάλογος του γύφτου!)


1.Είμαι Έλληνας και ντρέπομαι
            γιατί οι Έλληνες γίναμε περίγελος στους λαούς όλης της γης.

2.Είμαι Έλληνας και ντρέπομαι
            Γιατί στην Ελλάδα μας η εργατικότητα, η επιχειρηματικότητα, η δημιουργία και άλλες αξίες είναι υπό διωγμό δεκαετίες τώρα. Γιατί όποιος υποαπασχολείται στο δημόσιο πληρώνεται διπλά απ’ αυτόν που εργάζεται σκληρά στον ιδιωτικό τομέα.

Θέμα: “Εξορθολογισμός της άσκησης κοινωνικής πολιτικής μέσα από τις συλλογικές συμβάσεις και τις διατάξεις του Εργατικού Δικαίου”.


Κύριε Υπουργέ,
            Με αφορμή της συνολική επαναρίθμηση του Εργατικού και Ασφαλιστικού δικαίου, σας υποβάλλω προτάσεις που θα βοηθήσουν στην κατεύθυνση της εκλογίκευσης της αποτελεσματικότητας της απλούστευσης και της δικαιοσύνης μεταξύ των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

ΘΕΜΑ:ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


Με αφορμή τις τεράστιες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, τα όρια αμοιβών στον εργασιακό τομέα, και τη σχεδιαζόμενη μείωση των Ασφαλιστικών Εισφορών, προτείνουμε τα πιο κάτω πολύ συνοπτικά:

Θέμα: ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΥΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ


Με αγανάκτηση βλέπω τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας ακόμη και σήμερα την ώρα της ακραίας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, την οποία οι ίδιοι δημιούργησαν, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, να λαϊκίζουν και να υποκρίνονται. Και ενώ είμαι σίγουρος ότι γνωρίζουν και το μέγεθος της κρίσης και τα αίτια αλλά και το σωστό γιατρικό

Θέμα: ‟Ο Λαός γύρισε την πλάτη στην Δημοκρατία”


Θυμωμένος – αγανακτισμένος και ντροπιασμένος για το κατάντημα της Ελλάδας, ο λαός είπε όχι στη Δημοκρατία!
Η περίλαμπρη «Δημοκρατία», η Δημοκρατία των αρχαίων μας προγόνων, η βολική Δημοκρατία  για τους βολεμένους λειτουργούς της και τα τσιράκια τους, κούρασε, κορόιδεψε, ταλαιπώρησε, δημιούργησε αδικίες, κοινωνία των πολλών ταχυτήτων .
Η Δημοκρατία που εν’ ονόματι αυτής, λαμόγια

Θέμα: ‟Ηλεκτροσόκ στην Οικονομία και την Κοινωνία για να βγούμε από την κρίση


 Τον τελευταίο καιρό ζούμε μια πρωτόγνωρη κρίση στην οικονομία και μια παγκόσμια ξεφτίλα μεταξύ όλων των χωρών του κόσμου. Ντρέπεσαι να λες ότι είσαι Έλληνας.
            Έφταιξαν οι εγκληματίες πολιτικοί που διόρισαν τους μισούς Έλληνες δημοσίους

Θέμα: Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ – ΕΡΓΑΤΕΣ. ΠΑΤΡΙΚΙΟΙ ΚΑΙ ΠΛΗΒΕΙΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Δεκαετίες τώρα σέρνετε μια συζήτηση σε κάθε κοινωνική παρέα, στους καφενέδες, στα ΜΜΕ και στους πολιτικούς, σχετικά με την τεράστια αδικία-διάκριση που δημιουργήθηκε σε βάρος των ιδιωτικών υπαλλήλων κι εργατών. Κι όμως σε πείσμα και ενάντια στο αυτονόητο, να διορθωθεί δηλαδή η αδικία, οι εγκληματίες πολιτικοί μας,

Θέμα: ‟Η οικονομική κρίση, αιτίες κι έξοδος απ’ αυτήν”


Για το θέμα αυτό μπορεί κανείς να γράφει δεκάδες – εκατοντάδες σελίδες. Εμείς εδώ θα αναφερθούμε επιγραμματικά στα αίτια και σε 1-2 μόνο προτάσεις.
      Την Δημοσιονομική-Διαρθρωτική κρίση της Ελληνικής Οικονομίας, προκάλεσαν οι πιο κάτω κυρίαρχες αιτίες:
      Α. Οι κομματικές πρακτικές, για την αλίευση ψήφων και ο διπλασιασμός-τριπλασιασμός-τετραπλασιασμός του κράτους σε 30 χρόνια

Θέμα: ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΑΖΙ


Τελευταία ακούμε όλο και πιο πυκνά από υπουργούς, ότι είναι μοιραίο επακόλουθο των εισπρακτικών μέτρων να μπούμε σε μια οικονομική ύφεση, με μεγάλη ανεργία, μείωση του ΑΕΠ κλπ..
                Όσα δημοσιονομικά μέτρα έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, μείωση μισθών δημοσίων υπαλλήλων, μείωση μεγάλων συντάξεων, απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, διεύρυνση της φορολογικής βάσης,

Θέμα: ΨΕΥΤΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ – ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ


Παρά τις τελευταίες σοβαρές και εν πολλοίς σωστές παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, η Κυβέρνηση συρόμενη πίσω από τα υπολείμματα λαϊκισμού, που ακόμη αντιστέκονται για να της δίνουν και ένα άρωμα ‟σοσιαλισμού”, λαθεμένου βέβαια, έκανε το καθοριστικό σοβαρό λάθος, να καθιερώσει την ελάχιστη εθνική σύνταξη των 360€!! Δεν καθιέρωσε την αναλογική σύνταξη, να παίρνει δηλαδή ο κάθε Έλληνας πολίτης σύνταξη ανάλογα μ’ αυτά που αποταμίευσε, μέσα από το ασφαλιστικό του ταμείο. Τίποτε παραπάνω, τίποτε λιγότερο.

Θέμα: ‟Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ – ΜΟΧΛΟΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Τις τελευταίες δεκαετίες, ο κατασκευαστικός κλάδος αποτέλεσε τον βασικό μοχλό ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας.
                Αναπτύχθηκαν μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες, που κατασκεύασαν έργα μεγάλης κλίμακας, αλλά και πολλές μικρές εργολαβικές επιχειρήσεις, που ανέπτυξαν ιδιαίτερες δεξιότητες και απέκτησαν οργάνωση και τεχνογνωσία στις αστικές κατασκευές κτιρίων, οικοδομών, κατοικιών κλπ..

Θέμα: Το έγκλημα κατά της καλλιεργήσιμης γης.


Χρόνια τώρα παρακολουθώ τον παραλογισμό του Κράτους και όλων ημών των ιθαγενών.
            Απαγορεύεται λέει να χτίζουμε σε δημόσιες εκτάσεις, οι οποίες όλες άγονες εκτάσεις, κατά έναν παράδοξο τρόπο έχουν ονομαστεί από την πιο παράλογη, εγκληματική  και αντιαναπτυξιακή υπηρεσία  του Κράτους, για την Δασική Υπηρεσία μιλώ, σαν Δάση. Έτσι βλέπουμε "Δάση" με βλάστηση  από μικροθάμνους  και χόρτα ή άγονες πετρώδεις εκτάσεις, που έχουν  πέντε δέντρα

Θέμα: ‟ΚΑΦΕ-ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΠΑΣΙΕΝΤΣΑ – Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ”


Κρίση σου λέει, καταστρεφόμαστε, πτωχεύουμε, Αρμαγεδδών, τα πάντα μαύρα, μισθοί κόβονται, συντάξεις το ίδιο, η αγορά κατά διαόλου, μαγαζιά κλείνουν, η ανεργία στα ύψη. Ε και τι έγινε! Μέρες τώρα περνώ από κάποιο γραφείο δημόσιας υπηρεσίας και βλέπω την ίδια εικόνα. Μια απαθής Δημόσια Υπάλληλος γράφει το μεροκάματό της πίνοντας καφέ, καπνίζοντας το τσιγάρο της

Θέμα: ‟Εξορθολογισμός της άσκησης κοινωνικής πολιτικής μέσα από τις συλλογικές συμβάσεις και τις διατάξεις του Εργατικού Δικαίου”.


Κύριε Υπουργέ,
            Με αφορμή της συνολική επαναρίθμηση του Εργατικού και Ασφαλιστικού δικαίου, σας υποβάλλω προτάσεις που θα βοηθήσουν στην κατεύθυνση της εκλογίκευσης της αποτελεσματικότητας της απλούστευσης και της δικαιοσύνης μεταξύ των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.
            Μέσα από την καθημερινή μου δουλειά,

Θέμα: ‟ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ – ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ”


Με αφορμή την κρίση και τις διορθώσεις σε μισθούς – συντάξεις – φόρους κλπ., είναι νομίζουμε η κατάλληλη στιγμή να θέσουμε στις συνολικές του διαστάσεις, το θέμα αμοιβών Δημοσίων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
            Ιστορικά λοιπόν τις δεκαετίες του 50-60-70, οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν οι άνθρωποι που αμείβονταν ‟με 3,60” κατά την γνωστή ρήση του λαού. Ήταν δηλαδή οι χαμηλότερα αμειβόμενοι σε σχέση με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Γι’ αυτό

Θέμα: ‟ΝΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ”


Έχουμε κι άλλες φορές σημειώσει σαν Ομάδες Κοινωνικής Δράσης, ότι το μεγαλύτερο έγκλημα, τις μεγαλύτερες κοινωνικές αδικίες τις κατάφεραν οι πολιτικοί μας στο ασφαλιστικό σύστημα.
            ―Έτσι έχουμε μέχρι και σήμερα άτομα χωρίς να έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, χωρίς να έχουν κάποια αναπηρία, να παίρνουν συντάξεις (ελάχιστη εθνική σύνταξη σου λέει ο άλλος = κοινωνική δικαιοσύνη = σοσιαλισμός!!!).

Θέμα: ‟ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΖΕΣ


Πάταγο σ’ όλα τα μέσα, η παραδοχή του Τάσου Μαντέλη, πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ότι πήρε ‟χορηγία” για τον προεκλογικό του αγώνα. Πήρε λέει ο άνθρωπος 200 χιλιάδες μάρκα. Ε και λοιπόν; Μήπως πριν ένα χρόνο ο Τσουκάτος, άλλος εκ των λοχαγών του Σιμίτη, δεν ομολόγησε ότι πήρε 1 εκατομμύριο ευρώ; Και όλα τα ‟ανεξάρτητα” ΜΜΕ το έκαναν γαργάρα, γιατί το εκατομμύριο κάπου χάθηκε μεταξύ της τσέπης του Τσουκάτου και του ταμείου του ΠΑΣΟΚ;

Θέμα: ‟ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΘΕΣ”


Τελευταία ζούμε κάτω από τον πανικό της πτώχευσης ή τελικά της τακτοποίησης του δημοσιονομικού μας προβλήματος. Είναι φυσικό να τρέχουμε σαν αλλόφρονες σε Ευρώπη και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για να βρούμε τα λεφτά να πληρώσουμε τους δανειστές μας. Τα ερώτημα είναι γιατί φτάσαμε εδώ. Να γίνουμε δηλαδή, οι ‟γύφτοι” της παγκόσμιας κοινότητας.

Θέμα: Αλληλεγγύη των Γενεών


Τον τελευταίο καιρό μετά τα μέτρα περικοπής των μισθών και των δώρων στον Δημόσιο και στον Ευρύτερο Δημόσιο τομέα, με τα μέτρα που συζητούνται για περικοπές μισθών και στον ιδιωτικό τομέα, για τη μείωση των συντάξεων από εδώ και πέρα, επιτακτικά έρχεται στο προσκήνιο και πάλι το μεγάλο θέμα της αλληλεγγύης των γενεών. Κατά πόσο δηλαδή οι συνταξιούχοι πατεράδες και μανάδες, παππούδες και γιαγιάδες, ζουν σήμερα σε βάρος των παιδιών τους

Θέμα: Εθνική Περηφάνια και το κόστος της


Τον τελευταίο καιρό, όλοι οι Έλληνες ζούμε το αποκορύφωμα ενός εθνικού διασυρμού. Όλος ο κόσμος ασχολείται μαζί μας κι έχουμε γίνει παγκοσμίως η πρώτη είδηση, σαν ένα κράτος που καταρρέει οικονομικά, ένας λαός μπαγαμπόντης, τεμπέλης, που ζει με δανεικά, που δεν παράγει, που έχει χάσει κάθε σεβασμό από φίλους και συνεταίρους.
            Και όλοι ή σχεδόν όλοι οι νεοέλληνες, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ στενοχωριόμαστε,

ΘΕΜΑ:ΣΧΕΣΗ ΓΕΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ


Χρόνια τώρα κάθε φορά που κάνει απεργία η ΑΔΕΔΥ, αυτοκόλλητη μαζί τρέχει και η ΓΣΕΕ για συμπαράσταση λέει.
Γιατί ρε παιδιά, εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, τι κοινά συμφέροντα έχουμε εμείς οι εργάτες και οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα με τους Δημόσιους υπαλλήλους;

ΘΕΜΑ:ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ – ΦΩΣ ή ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ?


Με βαρύγδουπες δηλώσεις και περίσσεια έπαρση η Κυβέρνηση (και οι λοιπές πολιτικές δυνάμεις  συντάχθηκαν να δείξουν κι αυτές ότι τάχα δεν φοβούνται τίποτε!) ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών των Εξεταστικών Επιτροπών. Εξεταστικές επιτροπές λοιπόν για το Βατοπέδι, για τη Siemens, τα ομόλογα και για το Χρηματιστήριο ίσως, κλπ.
Και περιμένουν οι αθεόφοβοι να μας πείσουν ότι θα ρίξουν τάχα άπλετο φως στα όποια σκάνδαλα ή όχι.

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΘΕΜΑ:ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ


Χρόνια τώρα καταθέτουμε τις απόψεις μας για διάφορα θέματα – προβλήματα που ταλαιπωρούν την Ελληνική Κοινωνία. Δυστυχώς λίγα καταφέραμε ν’ αλλάξουμε γιατί το ΣΥΣΤΗΜΑ είναι γερά γαντζωμένο και αντιστέκεται σθεναρά ακόμη και σε μικρές αλλαγές που θίγουν τα κακώς κείμενα.
Πιστεύουμε, ότι είναι καιρός να καταθέσουμε και να αποδώσουμε ευθύνες σ’ όσους ανήκουν (Ανθρώπους, Κοινωνικές ομάδες και Θεσμούς).
Φωνάζουμε λοιπόν με πολύ θυμό το δικό μας ‟ΚΑΤΗΓΟΡΩ” και λέμε:

ΘΕΜΑ:‟ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ


Τις τελευταίες μέρες δημοσιεύτηκαν διάφορα στοιχεία, από την Τράπεζα της Ελλάδας, το Υπουργείο οικονομικών και την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, για το πώς διαμορφώθηκε το Δημόσιο χρέος τα τελευταία 30 περίπου χρόνια.
Αν και οι τρεις πηγές δεν συμφωνούν απολύτως στα μεγέθη που καταγράφουν, εν τούτοις διαπιστώνει κανείς τα πιο κάτω:
Πριν 30 χρόνια, το 1979 δηλαδή, το Δημόσιο χρέος ήταν μόλις 1,4 δις € και περίπου 22% του ΑΕΠ της χώρας

Θέμα: ‟ΑΠΕΡΓΙΑ – Δικαίωμα των αδύνατων εργατών ή κατάχρηση δικαιώματος των οργανωμένων μειοψηφιών;”


Ζούμε τις τελευταίες μέρες μια κατ’ έθιμον πλέον απεργία - καταλήψεις δρόμων ανά την Ελλάδα – των αγροτών. Τέτοια εποχή, καρδιά καταχείμωνο οι άνθρωποι δεν έχουν δουλειές κι έτσι καταχρώμενοι του δήθεν δημοκρατικού τους δικαιώματος, καταταλαιπωρούν όλη την υπόλοιπη Ελληνική κοινωνία και διεκδικούν δίκαια ή άδικα αιτήματα.
            Κατηγορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και την εκάστοτε Ελληνική Κυβέρνηση, γιατί δεν τους δίνουν κι άλλα λεφτά και ξεχνούν πως αν δεν ήταν η Ε.Ε., το εισόδημά τους τα τελευταία 30 χρόνια θα ήταν κάτω από το μισό!

Θέμα: ‘Ασφαλιστικό – μια μόνιμη πληγή με ευθύνη των Πολιτικών μας’


Δεκαετίες τώρα ακούμε τις πομπώδεις εξαγγελίες και δηλώσεις όλων των Κυβερνήσεων, ότι σκοπεύουν να λύσουν το Ασφαλιστικό. Και όταν λένε λύση, εννοούν να το κάνουν βιώσιμο και αντιλαμβάνομαι ίσως και δικαιότερο, αν και το δεύτερο τους ενδιαφέρει πολύ λιγότερο, γιατί αυτοί που συνήθως αδικούνται είναι η σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων, δηλαδή αυτοί που ασφαλίζονται για 35 χρόνια και στο τέλος παίρνουν μια σύνταξη ίδια ή λίγο πιο πάνω από αυτών που έκαναν 4500 ένσημα, δηλαδή περίπου 15 χρόνια ασφάλισης, και δυστυχώς δεν ξεσηκώνονται ενάντια στην αδικία που τους γίνεται.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Θέμα: ‟Ζητώ - Απαιτώ Ισότητα (ένας αγανακτισμένος εργάτης)

 Τον τελευταίο χρόνο είμαι άνεργος και τώρα χωρίς ταμείο ανεργίας. Έχω ζητήσει δουλειά παντού και δεν κατάφερα να βρω μια οποιαδήποτε δουλειά, έστω και για 500€ το μήνα!
                Είμαι 45 ετών με δύο παιδιά στο λύκειο και το πανεπιστήμιο. Ζω κυριολεκτικά με την σύνταξη των γονιών μου και αν τους χάσω θα χάσω και αυτό το τελευταίο αποκούμπι.
                Χτύπησα όλες τις πόρτες αλλά πουθενά ανταπόκριση. Είμαι στα όρια της ανθρώπινης υπομονής και αξιοπρέπειας. Είμαι αγανακτισμένος. Είμαι πολύ θυμωμένος με τους πολιτικούς, τα ΜΜΕ, τους βολεμένους συνδικαλισταράδες του Δημόσιου τομέα.

ΘΕΜΑ:¨ Διενέργεια της Απογραφής του 2011¨

 Με αφορμή την διενέργεια της μεγάλης απογραφής πληθυσμού και ακινήτων της χώρας μας που θα γίνει σύντομα ,έχουμε να προτείνουμε τα  παρακάτω:
         
1.     Η απογραφή αυτή γίνεται κάθε 10 χρόνια και κοστίζει σε χρήμα και χρόνο στο Κράτος και τους πολίτες .
2.     Νομίζουμε ότι βασικός στόχος μιας τέτοιας απογραφής, είναι η ακριβής απεικόνιση της χώρας, κυρίως από την άποψη του συνολικού πληθυσμού, του πως δηλαδή αυτός κατανέμεται, που δραστηριοποιείται ,που  διαμένει κλπ

Θέμα: Γιατροί ή Συνταγογράφοι;

Τελευταία με τις νομοθετικές αλλαγές στην Υγεία και μέσα από τις χιλιάδες συζητήσεις στις τηλεοράσεις και στις παρέες για την εργασία των γιατρών στο Ι.Κ.Α, στα Νοσοκομεία, στα ιδιωτικά ιατρεία, συνειδητοποίησα, ότι κυρίως οι γιατροί που εργάζονται στο Ι.Κ.Α. είναι μάλλον συνταγογράφοι παρά ασκούν  ιατρική.
Διαπίστωσα ότι το 70% του χρόνου των γιατρών του Ι.Κ.Α., αναλίσκεται γράφοντας και ξαναγράφοντας κάθε μήνα τις ίδιες συνταγές. Κυρίως σε ηλικιωμένους ασφαλισμένους, που κάθε μήνα τρομάζουν να βρουν να κλείσουν ραντεβού μέσα από το τηλέφωνο 184.

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ

Ήταν κάποτε ένας «νοικοκύρης» που πονήρεψε, όταν πριν τριάντα τόσα χρόνια του είπαν, τότε οι νέες πολιτικές θεωρίες, οι σοσιαλισμοί και οι λαϊκιστές εθνο- πατέρες (βλέπε χαρισματικοί ηγέτες), ότι δεν χρειάζεται να αγχώνεται για το πώς θα ζει την οικογένεια του. Δεν χρειάζεται να αισθάνεται υπεύθυνος για την οικογένεια του. Γι’ αυτό θα φρόντιζε το σοσιαλιστικό κράτος.
Ο «πονηρός νοικοκύρης» έβλεπε χρήμα πολύ να κυκλοφορεί αναιτίως, χωρίς πολύ δουλειά, χωρίς κόπο. Ήρθε χρήμα από την τότε ΕΟΚ σήμερα ΕΕ. Έβλεπε άφθονο φθηνό δανεικό χρήμα από τις τράπεζες.