Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Θέμα: ‟Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ – ΜΟΧΛΟΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Τις τελευταίες δεκαετίες, ο κατασκευαστικός κλάδος αποτέλεσε τον βασικό μοχλό ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας.
                Αναπτύχθηκαν μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες, που κατασκεύασαν έργα μεγάλης κλίμακας, αλλά και πολλές μικρές εργολαβικές επιχειρήσεις, που ανέπτυξαν ιδιαίτερες δεξιότητες και απέκτησαν οργάνωση και τεχνογνωσία στις αστικές κατασκευές κτιρίων, οικοδομών, κατοικιών κλπ..

                Όλη αυτή η υποδομή εδώ και δύο χρόνια είναι σε αργία!! Χάθηκαν έτσι χιλιάδες μεροκάματα στον τομέα των κατασκευών, αλλά και χιλιάδες άλλα σε δεκάδες άλλους κλάδους, που υποστήριζαν την κατασκευή.
                Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα τελευταία 15 χρόνια, υπήρξε μια υπερβολή στην κατασκευή κατοικιών, που αποδείχθηκε ότι δεν χρειαζόταν και τώρα μένουν απούλητες στα αστικά κέντρα όλης της χώρας.
                Ενώ λοιπόν υπήρξε μια υπερβολή στην κατασκευή αστικών κατοικιών, που απευθυνόταν σε Έλληνες πελάτες, δεν έγινε καμία σχεδιασμένη προσπάθεια από την Ελληνική Πολιτεία, για την ανάπτυξη της παραθεριστικής ή δευτερεύουσας κατοικίας στις παραλίες και τα βουνά της χώρας μας. Η ανάπτυξη τέτοιων οικισμών θα μπορούσε να απευθύνεται τόσο σε Έλληνες, αλλά κυρίαρχα στους Ευρωπαίους συμπολίτες μας του Βορρά.
                Οι θάλασσες, οι ακτές, ο ήλιος, ο αρχαίος πολιτισμός, οι φιλόσοφοί μας, αποτελούν μαγνήτη για εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια Ευρωπαίων (Άγγλων, Γερμανών, Σκανδιναβών, Ρώσων κλπ.) που θα ήθελαν να έχουν μια δευτερεύουσα και αργότερα, όταν θα πάρουν την σύνταξή τους, γιατί όχι μια πρώτη κατοικία.
                Η Ελλάδα έχει 15.000 χιλιόμετρα ακτές. Ελάχιστα κομμάτια από αυτές αν διέθετε για την ανάπτυξη οικισμών ή μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, θα μπορούσε να έχει μια γρήγορη ανάπτυξη και σε μόνιμη βάση.
                Το κράτος θα είχε άμεσα τεράστια έσοδα από την παραχώρηση των εκτάσεων, ύστερα βέβαια από συγκεκριμένες μελέτες οικιστικής ανάπτυξης, αλλά και έμμεσα έσοδα.
                Όλες οι υποδομές θα μπορούσαν να γίνουν από τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες και η κατασκευή των κατοικιών από τις μικρότερες εργολαβικές επιχειρήσεις.
                Με μια ανάλογη προβολή σε όλες τις Βόρειες χώρες, θα είχαμε την αγορά οικοπέδων – κατοικιών και την προσωρινή ή και μόνιμη εγκατάσταση ενός έως δύο εκατομμυρίων Ευρωπαίων συμπολιτών μας σε βάθος χρόνου.
                Μόνον το συνάλλαγμα που θα ερχόταν, μόνον η μόνιμη εξυπηρέτηση αυτών των Ευρωπαίων συμπολιτών μας, μεσαίας και ανώτερης οικονομικής, κοινωνικής και μορφωτικής στάθμης, θα έδινε μόνιμη δουλειά σε δεκάδες χιλιάδες νεοέλληνες, που σήμερα αργούν στις καφετέριες της πατρίδας μας, τρώγοντας την σύνταξη των γονιών τους.
                Οι οικονομικές δράσεις που θα αναπτύσσονταν κατακόρυφα και άμεσα θα ήταν οι κατασκευές, το πάσης φύσης εμπόριο, μάρκετ τροφίμων, ένδυσης, υπόδησης, οικιακού εξοπλισμού και σειρά υπηρεσιών όπως καφέ, κέντρα διασκέδασης αλλά και υπηρεσίες γύρω από τον πολιτισμό, την γλώσσα, τους αρχαίους φιλόσοφους, ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας και μύριες άλλες.
                Έτσι κι αλλιώς στην σημερινή Ελλάδα βαριά βιομηχανία  δεν μπορούμε, αλλά ούτε χρειάζεται να αναπτύξουμε, βρακιά δεν πρόκειται να ράβουν τα παιδιά μας, τα μόνα που έχουμε και μας έχει δώσει α) ο Θεός (ήλιος, θάλασσα, ακτές, νησιά, βουνά) β) οι πρόγονοί μας (μνημεία – πολιτισμό) και γ) οι σύγχρονοι πολιτικοί μας την φιλοσοφία του χαβαλέ, της λίγης δουλειάς και της πολύ διασκέδασης, αρκεί να πουλήσουμε στους Ευρωπαίους συμπολίτες μας για να επιβιώσουμε.
                Εκτός όμως από την οικονομική ανάπτυξη, έχουμε να κερδίσουμε και από την επικοινωνία μας με την κουλτούρα των ανθρώπων αυτών, που σίγουρα θα βοηθήσουν ν’ αλλάξει η φιλοσοφία της ψωροκώσταινας και της μπανανίας.
Προτείνουμε λοιπόν την άμεση ενεργοποίηση της Πολιτείας για χωροθέτηση, μελέτη και νομοθετική ρύθμιση, για την πώληση ή μακρά μίσθωση κλπ. ανάλογων περιοχών.




           
Όσοι συμφωνούν με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης μπορούν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας, στο κινητό τηλέφωνο 6955696467, στο e-mail: okd2010@hotmail.com ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis).
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου