Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΘΕΜΑ:¨ Διενέργεια της Απογραφής του 2011¨

 Με αφορμή την διενέργεια της μεγάλης απογραφής πληθυσμού και ακινήτων της χώρας μας που θα γίνει σύντομα ,έχουμε να προτείνουμε τα  παρακάτω:
         
1.     Η απογραφή αυτή γίνεται κάθε 10 χρόνια και κοστίζει σε χρήμα και χρόνο στο Κράτος και τους πολίτες .
2.     Νομίζουμε ότι βασικός στόχος μιας τέτοιας απογραφής, είναι η ακριβής απεικόνιση της χώρας, κυρίως από την άποψη του συνολικού πληθυσμού, του πως δηλαδή αυτός κατανέμεται, που δραστηριοποιείται ,που  διαμένει κλπ
Άρα για να μπορεί με βάσει τα πιο πάνω στοιχεία, να σχεδιάσει το κράτος τις δράσεις του, τα έργα υποδομής  κλπ, πρέπει η εικόνα της απογραφής να είναι ακριβής και όχι στρεβλή και παραποιημένη.
3.     Με βάση την πληθυσμιακή κατανομή ,όπως αυτή θα εμφανισθεί εκείνη την ημέρα της απογραφής, λέγεται ότι γίνεται η κατανομή των κονδυλίων για την επιχορήγηση των Δήμων της χώρας.
4.     Είναι επίσης γνωστό, ότι εκείνη τη μέρα της απογραφής ,διάφοροι Δήμαρχοι εγκαταλελειμμένων επαρχιακών Δήμων, επιδίδονται σε ένα σαφάρι μεταφοράς ετεροδημοτών που κατοικούν σε αστικά κέντρα. Μεταφέρουν δηλ. δωρεάν κατά χιλιάδες κόσμο από τα Αστικά κέντρα σε ξεχασμένα χωριά, όπου στην πραγματικότητα δεν κατοικεί κανείς ,μόνο και μόνο για να πάρουν οι Δήμαρχοι αυτοί μεγαλύτερα ποσά ΣΑΤΑ ή όποιες άλλες επιχορηγήσεις από το κράτος.
5.     Ύστερα από τα παραπάνω γίνεται φανερό, ότι η όποια απεικόνιση της πληθυσμιακής κατανομής κατά Δήμους εκείνη την ημέρα της απογραφής, βγαίνει εντελώς λαθεμένη και κατά συνέπεια λαθεμένη είναι και  η συνέχεια αυτής της καταγραφής, κατανομή κονδυλίων από το Κράτος.
        Προτείνουμε ταπεινά, χωρίς να είμαστε και ειδικοί επιστήμονες να καταγράφεται ο κάθε κάτοικος στον τόπο που πραγματικά κατοικεί ,’όπου πραγματικά εργάζεται ,’όπου έχει την επιχείρηση του ,όπου πραγματικά το παιδί του πηγαίνει σχολείο κλπ.
       Επίσης είναι γνωστό, ότι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν και παραθεριστικές κατοικίες, σε διάφορους παραθεριστικούς παραλιακούς ή ορεινούς Δήμους. Εκεί κατοικούν 3-4 μήνες το χρόνο και άρα επιβαρύνουν τους Δήμους αυτούς.
Οι Δήμοι αυτοί είναι ανάγκη να επιχορηγούνται ανάλογα, για τους κατοίκους αυτούς και για τις ανάλογες ανάγκες που δημιουργούνται σε έργα υποδομής και άλλα  εξίσου λειτουργικά  έξοδα ,για όσο χρόνο διαμένουν στους παραθεριστικούς αυτούς οικισμούς.

  Προτείνουμε λοιπόν να προβλεφθεί στο Ερωτηματολόγιο και η καταγραφή όλων των παραθεριστικών οικιών αλλά και του χρόνου που ο κάθε Έλληνας πολίτης διαμένει εκεί. Έτσι τα κονδύλια και επιχορηγήσεις του Κράτους θα είναι σωστά κατανεμημένα, ώστε ορθά ο κάθε Δήμος να αντιμετωπίζει όλες τις ανάγκες στο Δήμο του.




                                                         
                                                                                                                            
































           

Όσοι συμφωνούν με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης μπορούν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας, στο κινητό τηλέφωνο 6955696467, στο e-mail: okd2010@hotmail.com ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis).
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου