Για το θέμα αυτό μπορεί κανείς να γράφει δεκάδες – εκατοντάδες σελίδες. Εμείς εδώ θα αναφερθούμε επιγραμματικά στα αίτια και σε 1-2 μόνο προτάσεις.
Την Δημοσιονομική-Διαρθρωτική κρίση της Ελληνικής Οικονομίας, προκάλεσαν οι πιο κάτω κυρίαρχες αιτίες:
Α. Οι κομματικές πρακτικές, για την αλίευση ψήφων και ο διπλασιασμός-τριπλασιασμός-τετραπλασιασμός του κράτους σε 30 χρόνια.
Β. Η μηδενική ή αρνητική ανάπτυξη του υγιούς παραγωγικού ιδιωτικού τομέα: Β1. Ο πρωτογενής τομέας έφθινε με την θεόστρεβλη τακτική της Ε.Ε. να επιδοτεί, χωρίς να αναβαθμίζει την οικονομική δράση στον αγροτικό τομέα, με ευθύνη και της Ελληνικής Πολιτείας.
Β2. Ο δευτερογενής τομέας τα τελευταία 20 χρόνια, ήταν σε φθίνουσα πορεία και κανείς δε βοήθησε ώστε να βρει νέους καινοτόμους δρόμους ανάπτυξης. Έτσι σήμερα υπάρχει πλήρης αποβιομηχάνιση της χώρας.
Β3. Ο τριτογενής τομέας διογκώθηκε, λόγω του ότι μειώθηκαν οι άλλοι (Α’ γενής και Β’γενής τομέας). Όμως και η ανάπτυξη του τομέα αυτού ήταν στρεβλή, χωρίς καινοτόμες δράσεις, χωρίς ανάπτυξη σε εξαγωγικές δράσεις. Απλά μη έχοντας κατεύθυνση αναπτύχθηκε ένας υπερεπαγγελματισμός στους ίδιους γνωστούς τομείς |(καφενεία, fast-food, ρουχάδικα κλπ.). Στον γιγάντιο Δημόσιο τομέα και στον στρεβλό τριτογενή τομέα υπάρχουν περί τους 400χιλιάδες + 300χιλιάδες = 700χιλιάδες τουλάχιστον νεοέλληνες υποαπασχολούμενοι-άεργοι.
Προτάσεις για την έξοδο από την κρίση
Α. Μείωση του τεράστιου Κράτους στο μισό σε βάθος πενταετίας και μισθοί Δημοσίων Υπαλλήλων όπως και στον ιδιωτικό τομέα (κοινή συλλογική σύμβαση εργασίας - επιτέλους στοιχειώδης δικαιοσύνη.
Β. Μείωση των τεράστιων συντάξεων σε συντάξεις ανάλογες της Γερμανίας με τις ίδιες προϋποθέσεις.
Γ. Μείωση των μικροεπαγγελματιών περίπου κατά το 1/3.
Τώρα με την απασχόληση αυτών των 400χιλιάδων του Δημοσίου και των άλλων τόσων μικροεπαγγελματιών, χρειάζεται άμεσα τεράστια οικονομική ανάπτυξη. Για το πώς ας ρωτήσουμε την Τουρκία, την Αργεντινή, την Κίνα και τις άλλες χώρες που αναπτύσσονται με 10% και 15% το χρόνο, όταν εμείς θα μειωθούμε κατά 4%.
Σημαίνει προφανώς, επειδή δεν υπάρχουν Κρατικά λεφτά:
1. Κίνητρα, ώστε να έρθουν Ξένες επενδύσεις άμεσα (fast-track). Κίνητρα σημαίνει επιδοτήσεις, παραχωρήσεις γης, μηδενισμός γραφειοκρατίας και προπαντός φόρος εισοδήματος ανάλογος και πιο κάτω της Βουλγαρίας, Κύπρου, Τουρκίας κλπ. Κεφάλαια που θα επενδυθούν για να τους πάρουμε το 40% των κερδών δε θα βρούμε.
2. Μεγάλα έργα υποδομής με χρηματοδότηση από το ιδιωτικό κεφάλαιο και εκμετάλλευσή τους για κάποιο διάστημα.
3. Κίνητρα για ανάπτυξη στον ποιοτικό-ακριβό τουρισμό, τον Πολιτισμό, τις καινοτόμες δράσεις στις νέες τεχνολογίες, στα δίκτυα, στο παγκόσμιο εμπόριο και γενικά σε κάθε δράση που θα χρειάζεται μορφωμένους νέους, γιατί μόνον τέτοιους έχουμε, άσχετα αν τους φτιάξαμε για υποψήφιους Δημόσιους Υπαλλήλους.
Μόνον έτσι το έλλειμμα θα γίνει πλεόνασμα.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι την πρόοδο την φέρνει η εργασία, οι καινοτόμες ιδέες, το υγιές και σωστά αμειβόμενο κεφάλαιο, η υγιής επιχειρηματικότητα και η υπευθυνότητα όλων μας. Όσο για τη γη μας, αυτή μας την έδωσε ο Θεός της Ελλάδας μας και οι πρόγονοί μας και είναι το καλύτερο φιλέτο πάνω στην υδρόγειο.
Έλληνες πολιτικοί και λοιποί νεοέλληνες γρηγορείτε. Σταματήστε να μυζερολατρείτε και στρωθείτε στη δουλειά.
Καιρός να δείξουμε ότι είμαστε αντάξιοι των λαμπρών προγόνων μας.
Όσοι συμφωνούν με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης μπορούν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας, στο κινητό τηλέφωνο 6955696467, στο e-mail: okd2010@hotmail.com ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis).
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου