Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Θέμα: ‟ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΖΕΣ


Πάταγο σ’ όλα τα μέσα, η παραδοχή του Τάσου Μαντέλη, πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ότι πήρε ‟χορηγία” για τον προεκλογικό του αγώνα. Πήρε λέει ο άνθρωπος 200 χιλιάδες μάρκα. Ε και λοιπόν; Μήπως πριν ένα χρόνο ο Τσουκάτος, άλλος εκ των λοχαγών του Σιμίτη, δεν ομολόγησε ότι πήρε 1 εκατομμύριο ευρώ; Και όλα τα ‟ανεξάρτητα” ΜΜΕ το έκαναν γαργάρα, γιατί το εκατομμύριο κάπου χάθηκε μεταξύ της τσέπης του Τσουκάτου και του ταμείου του ΠΑΣΟΚ;

            Η εξεταστική επιτροπή λέει εξεπλάγη από το θράσος του Μαντέλη και κάποιοι μεγαλορρήμονες δημοσιογράφοι ρωτούσαν, πώς δεν έδωσε εντολή ο Πρόεδρος της επιτροπής να τον συλλάβουν.
            Όμως η υποκρισία όλων μας έχει και τα όριά της. Ποιος σήμερα δεν γνωρίζει ή δεν υποψιάζεται ή δεν έχει ακούσει, ότι σχεδόν όλοι οι πολιτικοί πέρα από κόμματα, διαπλέκονται με κάθε μορφής διαπλοκή; Φοβούμαι ότι οι Μαντέλης-Τσουκάτος είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
            Ποιος πιστεύει ότι οι τεράστιες πολλές φορές, προεκλογικές δαπάνες, βγαίνουν από την βουλευτική αποζημίωση. Ποιος πιστεύει ότι οι κομματικοί στρατοί ή οι μισθοφόροι των πολιτικών μας, δεν πάνε οι περισσότεροι, για να πάρουν κάτι – ας πούμε μια τεμπελοθέση στο δημόσιο – δηλαδή να κλέψουν το κράτος, δηλαδή όλους μας που συντηρούμε αυτό το έρμο Κράτος.
            Το αν σήμερα κατάντησε η οικονομία μας στα χάλια που έχει, είναι γιατί εκατοντάδες χιλιάδες αργόσχολοι διορίσθηκαν στο Δημόσιο και τριάντα χρόνια τώρα κατέτρωγαν, σαν τρωκτικά τις σάρκες της οικονομίας της χώρας και ζούσαν δε δανεικά του κράτους.
            Αυτό είναι δυστυχώς το τίμημα της ‟Δημοκρατίας” μας. Για να βγει κάποιος Βουλευτής, Δήμαρχος, Νομάρχης ακόμη και σύμβουλος διαπλέκεται, παίρνει λεφτά για τις δαπάνες του, παίρνει τις πολύτιμες υπηρεσίες των κομματικών μισθοφόρων και πληρώνει μετά με κρατικό χρήμα χαρίζοντας έργα ή διορίζοντας ή παίρνοντας αποφάσεις ενάντια στο συμφέρον του Κράτους, του τόπου και των πολλών ανυποψίαστων Ελλήνων φορολογουμένων.
            Τώρα ποιο είναι το ποσοστό των ‟λειτουργών” της ‟Δημοκρατίας” σ’ όλα τα επίπεδα, που διαπλέκονται με φραγκάτους, ΜΜΕ, συνδικαλισταράδες, κομματικούς στρατούς κλπ., φοβούμαι ότι πολλοί θα πείτε μα φυσικά το 100%. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάποιοι λίγοι-ελάχιστοι πρέπει να κατάφεραν να μη διαβρωθούν, όμως πού να τους βρεις, τους έφαγε κι αυτούς η γνωστή ρήση ‟όλοι τα’ αρπάζουν ή όλοι το ίδιο είναι”.
            Όμως στο παιγνίδι αυτό της διαπλοκής παίζουν από κοντά μεγαλοσυνδικαλισταράδες, μεγαλο και μικροδημοδιογράφοι. Όλοι στο ίδιο παιγνίδι ν’ αρπάξουν ότι μπορούν στο όνομα της Δημοκρατίας.
            Γιατί όλοι λένε πως πασχίζουν να ο βγει δικός τους, ο καλύτερος, ο ηθικότερος, ο σοφότερος. Τώρα πώς καταφέρανε όλοι αυτοί οι εκλεκτοί – σοφοί και ηθικοί ηγέτες, που τόσο περήφανα λέει πως διαλέγει ο ‟κυρίαρχος” λαός να φτιάξουν μια κοινωνία τόσο διαπλεκόμενη, τόσο κοινωνικά άδικη, τόσο αναποτελεσματική είναι προς επιστημονική διερεύνηση.
            Πάντως το συμπέρασμα για μας είναι ότι η ‟Δημοκρατία μας” μάλλον γέρασε, μάλλον δεν παράγει, μάλλον μόνο κακά μας φορτώνει και μάλλον πρέπει να ψάξουμε ένα νέο πολιτικό σύστημα, που να διαχειρίζεται τις κοινωνίες χωρίς τα στραβά της Δημοκρατίας μας. Εύκολο; Ασφαλώς όχι. Πάντως για τα παιδιά μας δε θα θέλαμε το ίδιο σύστημα. Εμείς πάντως ιδέες δεχόμαστε και δεν θα κουραζόμαστε να ψάχνουμε για το νέο το καλύτερο.






           

Όσοι συμφωνούν με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης μπορούν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας, στο κινητό τηλέφωνο 6955696467, στο e-mail: okd2010@hotmail.com ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis).
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου