Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Θέμα: ‟ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ – ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ”


Με αφορμή την κρίση και τις διορθώσεις σε μισθούς – συντάξεις – φόρους κλπ., είναι νομίζουμε η κατάλληλη στιγμή να θέσουμε στις συνολικές του διαστάσεις, το θέμα αμοιβών Δημοσίων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
            Ιστορικά λοιπόν τις δεκαετίες του 50-60-70, οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν οι άνθρωποι που αμείβονταν ‟με 3,60” κατά την γνωστή ρήση του λαού. Ήταν δηλαδή οι χαμηλότερα αμειβόμενοι σε σχέση με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Γι’ αυτό και την εποχή εκείνη, οι νέοι δύσκολα πήγαιναν να εργασθούν στο Δημόσιο.

            Μετά τις δεκαετίες του 80-90 και μέχρι σήμερα, οι δημόσιοι υπάλληλοι μέσα από πιέσεις στους πολιτικούς, κατάφεραν να δουλεύουν και να παράγουν έργο μισό ή 1/3 σε σχέση με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και εργάτες και να παίρνουν διπλά ή τριπλά σε σχέση με τους συναδέλφους τους στον ιδιωτικό τομέα. Επιπλέον απαίτησαν προνόμια ων ουκ έστι  αριθμός. Έτσι όλοι οι νεοέλληνες έναν στόχο είχαν στη ζωή τους, να γίνουν Δημόσιοι υπάλληλοι.
Δυστυχώς οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να προσδιορίζονται από τον παγκόσμιο ανταγωνισμό και την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας. Έτσι πρέπει ν’ αποτελούν την βάση, για το επίπεδο των μισθών και ημερομισθίων στη χώρα μας.
            Για λόγους λοιπόν δικαιοσύνης και αποφυγής στρεβλώσεων στην οικονομία, πρέπει ο Δημόσιος τομέας να ακολουθεί τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα. Κι επειδή παρ’ όλα αυτά, πάλι οι νεοέλληνες στο Δημόσιο θα θέλουν να πάνε, για λόγους ευνόητους ασφαλείας, προτείνουμε οι αμοιβές να γίνουν 10%-20% κάτω από αυτές του ιδιωτικού τομέα. Ένας δηλαδή Δημόσιος υπάλληλος γραφείου να παίρνει 10% λιγότερο απ’ ότι ο υπάλληλος γραφείου στον ιδιωτικό τομέα κ.ο.κ..
            Για να αυξηθεί δε η παραγωγικότητα του δημοσίου τομέα πρέπει να μείνουν οι μισοί Δημόσιοι Υπάλληλοι. Καιρός να φροντίσει η Κυβέρνηση μέσα από την ανάπτυξη να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.
            Να σταματήσει για τους εγκληματίες πολιτικούς, ο εύκολος τρόπος της συναλλαγής μέσω του βολέματος στο δημόσιο της εκλογικής τους πελατείας. Να πάψουν οι Έλληνες πατεράδες να συνωστίζονται στα πολιτικά γραφεία και να υπογράφουν συμβάσεις αιώνιας πίστης και υποτέλειας για να βολέψουν το βλαστάρι τους στο Δημόσιο.
            Μόνο έτσι θ’ αναπτυχθεί η Ελληνική οικονομία, θα μειωθεί ο δημόσιος τομέας, θα επέλθει δικαιοσύνη μεταξύ των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και θα πάει η Ελλάδα μπροστά.




                                               
Όσοι συμφωνούν με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης μπορούν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας, στο κινητό τηλέφωνο 6955696467, στο e-mail: okd2010@hotmail.com ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis).
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου