Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Θέμα: ‟Ηλεκτροσόκ στην Οικονομία και την Κοινωνία για να βγούμε από την κρίση


 Τον τελευταίο καιρό ζούμε μια πρωτόγνωρη κρίση στην οικονομία και μια παγκόσμια ξεφτίλα μεταξύ όλων των χωρών του κόσμου. Ντρέπεσαι να λες ότι είσαι Έλληνας.
            Έφταιξαν οι εγκληματίες πολιτικοί που διόρισαν τους μισούς Έλληνες δημοσίους υπαλλήλους, προς άγρα ψήφων και ουδόλως ασχολήθηκαν με την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας.

            Τώρα γιατί μπήκαμε στο Δ.Ν.Τ. και υπό την τρόικα είναι μια κουβέντα, που πράγματι μπορεί να υπάρχουν και πραγματικές ευθύνες της Κυβέρνησης, όμως τελικά ίσως πρέπει να πούμε ότι ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ποιος μας λέει δηλαδή ότι αν δεν είχαμε την τρόικα, διάφορες κοινωνικές ελίτ με πρώτους τους δημοσίους υπαλλήλους, δε θα ζητούσαν κι άλλα λεφτά κι άλλα προνόμια, για να συνεχίσουν να λουφάρουν σε βάρος των αδελφών τους, του ιδιωτικού τομέα.
            Σε ακραίες καταστάσεις όταν τα συνήθη μέτρα δεν είναι αποτελεσματικά, χρειάζονται ακραία μέτρα για να ξεφύγουμε από την κρίση.
            Όμως όταν έχουμε ανακοπή καρδιάς, χρειαζόμαστε απεινιδωτή για να κάνουμε ηλεκτροσόκ, για να βάλουμε μπρος την καρδιά, έτσι και στην κρίση που περνάμε χρειάζεται ηλεκτροσόκ.
            Έτσι χρειάζεται εκεί που οι μισοί και πλέον νεοέλληνες είναι αραχτοί, να πεταχτούν όρθιοι από τον ύπνο, την υπερκατανάλωση και τη λούφα και να ξεκινήσουν να δουλεύουν πραγματικά και όχι να κάνουν ότι δουλεύουν.
            Προτείνουμε λοιπόν άμεσα:
            Επειδή όμως μόνο με πολύ δουλειά μπορεί ν’ αλλάξει κατεύθυνση η οικονομία και να βγει από τον κύκλο της ύφεσης και να περάσει στον κύκλο της ανάκαμψης προτείνουμε:
            Κατάργηση του επιδόματος ανεργίας και αντικατάστασή του με επίδομα απασχόλησης. Επιδοτεί λοιπόν ο ΟΑΕΔ τους εργοδότες, για να απασχολούν όλους αυτούς τους ανέργους . Με μια σοβαρή επιδότηση της τάξης των 600€, όσο δηλαδή και το επίδομα ανεργίας, μπορούν οι 800 χιλιάδες επιχειρήσεις να απασχολήσουν αυτούς όλους τους ανέργους.
            Αντί να κάθονται οι άνεργοι, καλύτερα να προσφέρουν και να μπορούν να παίρνουν το μισθό τους αντί το επίδομα ανεργίας και να βοηθήσουν έτσι τις επιχειρήσεις, να μειώσουν το κόστος τους, ν’ αναβαθμίσουν την ποιότητα των προϊόντων και ν’ ανταγωνιστούν και να κερδίσουν κατ’ αρχήν την εσωτερική Ελληνική αγορά! Επιτέλους να εκτοπισθούν τα χιλιάδες ξένα προϊόντα!!    Ταυτόχρονα πρέπει οι καταναλωτικές οργανώσεις και όλοι μας να ξεκινήσουμε εκστρατεία υπέρ των Ελληνικών προϊόντων. Έτσι όχι μόνο θα επιβιώσουν οι Ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά αρκετές θ’ αρχίσουν να κάνουν και εξαγωγές.
            Μαζί βέβαια με την βοήθεια, μέσα από το εργατικό κόστος, προς τις υπάρχουσες υγιείς επιχειρήσεις, πρέπει να ψάξει και η Κυβέρνηση, να δώσει κίνητρα (φορολογικά κι επιδοτήσεις) ώστε να προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις από Ελληνικά και Ξένα κεφάλαια.
            Φυσικά φορολογία του 40% μόνο ανατριχίλα προκαλεί στους επενδυτές, όταν όλοι οι γύρω μας έχουν συντελεστές 10-15% (Βουλγαρία - Τουρκία - Κύπρος).
            Όσο για τα λεφτά πού θα βρεθούν, για να επιδοτήσει το Κράτος την εργασία, λέμε α) από αυτά που έτσι κι αλλιώς πληρώνει για τα επιδόματα ανεργίας, β) από αυτά που θα κερδίσει από τις 300 χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους που δε θα βαρύνουν πλέον τον Κρατικό κορβανά, γ) από την εξίσωση των μισθών στον Δημόσιο τομέα με τον Ιδιωτικό τομέα και δ) από αυτά που θα προκύψουν άμεσα από την αύξηση του ΑΕΠ και την είσπραξη των ανάλογων φόρων.
            Αν αυτά γίνουν τότε:
            α) θα επέλθει δικαιοσύνη μεταξύ των ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων
            β) θα μηδενιστεί η ανεργία
            γ) όλες οι επιχειρήσεις ή η πλειοψηφία των υγιών επιχειρήσεων θ’ αναπτυχθούν, θ’ ανταγωνισθούν και θα κάνουν κι εξαγωγές.
            δ) θα δοθεί δουλειά σε όλους τους νεοέλληνες, μέσα και από τις νέες επενδύσεις σε κλάδους όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, το παγκόσμιο εμπόριο, τα δίκτυα, η ενέργεια και πάντα μέσα από καινοτόμες δράσεις.
            Μόνον εφ’ όσον τονωθεί η παραγωγή, η ανταγωνιστικότητα, τα καινοτόμα προϊόντα και οι υπηρεσίες, μόνον τότε μπορεί να δούμε γρήγορα μηδέν ανεργία αλλά και υψηλούς μισθούς, εφ’ όσον αυτά που παράγουμε πετυχαίνουν να μπουν σε ξένες αγορές και να είναι προϊόντα που δεν τα κάνουν οι Κινέζοι και οι άλλοι αναπτυσσόμενοι λαοί. Θα δούμε μηδέν έλλειμμα και σύντομα θ’ αρχίσει η μείωση του Δημοσίου χρέους.




Όσοι συμφωνούν με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης μπορούν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας, στο κινητό τηλέφωνο 6955696467, στο e-mail: okd2010@hotmail.com ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis).
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου