Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Θέμα: Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ – ΕΡΓΑΤΕΣ. ΠΑΤΡΙΚΙΟΙ ΚΑΙ ΠΛΗΒΕΙΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Δεκαετίες τώρα σέρνετε μια συζήτηση σε κάθε κοινωνική παρέα, στους καφενέδες, στα ΜΜΕ και στους πολιτικούς, σχετικά με την τεράστια αδικία-διάκριση που δημιουργήθηκε σε βάρος των ιδιωτικών υπαλλήλων κι εργατών. Κι όμως σε πείσμα και ενάντια στο αυτονόητο, να διορθωθεί δηλαδή η αδικία, οι εγκληματίες πολιτικοί μας, για να αλιεύουν ψήφους στο παιγνίδι της ‟περίφημης Δημοκρατίας”, όχι μόνο δεν διόρθωναν την ψαλίδα αμοιβών, παροχών και προνομίων μεταξύ των Δημοσίων Υπαλλήλων και των Ιδιωτικών, αλλά κάτω από την πίεση των οργανωμένων συνδικαλιστικών φορέων των διαφόρων ομάδων εργαζομένων στο Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έδιναν ακόμη μεγαλύτερους μισθούς, ακόμη περισσότερα επιδόματα (επίδομα έγκαιρης προσέλευσης!!!, επίδομα παραγωγικότητας στο δημόσιο, αν έχουν τον Θεό τους!!! Κλπ., κλπ, ουκ εστί αριθμός), ακόμη περισσότερα προνόμια και συνέχιζαν να διορίζουν μέχρι τελικής πτώσης.

Έτσι φτάσαμε σήμερα στο σημείο ένας δημόσιος υπάλληλος να παίρνει 2 ή 3 φορές παραπάνω, από τον αντίστοιχο ιδιωτικό υπάλληλο ή εργάτη, που μπορέι να είναι ο άτυχος αδελφός του, για τον οποίο δεν μπόρεσε ο πατέρας να τον βολέψει στο Δημόσιο, παρ’ ότι συνέχισε να φυλάει κατουρημένες ποδιές.
Έτσι φτάσαμε σήμερα, οι δημόσιοι υπάλληλοι, μαζί με αυτούς των ΔΕΚΟ κλπ., να ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο υποαπασχολούμενους ή άεργους και φυσικά οι μισθοί τους να κατατρώγουν τα Δημόσια έσοδα και φυσικά να δημιουργηθεί έτσι το έλλειμμα του 13% το 2009 και το σωρευμένο Δημόσιο χρέος του 115% του ΑΕΠ.
Είχε δίκαιο λοιπόν ο Πάγκαλος που είπε, τα χρήματα αυτά του Δημοσίου χρέους, δηλαδή τα δανεικά, που πήραμε την τελευταία 30ετία τα φάγαμε όλοι μαζί. Διότι το μεγαλύτερο κομμάτι του χρέους δημιουργήθηκε από το τεράστιο αδηφάγο Κράτος. Άλλο το αν αυτό το κράτος το δημιούργησαν οι εγκληματίες πολιτικοί και για να παίξουν το παιγνίδι της Δημοκρατίας, αυτού του καλύτερου πολιτεύματος που μας λένε!!!
Επειδή λοιπόν φτάσαμε στον γκρεμό, αφού γίναμε η χώρα ‟ξεφτίλα” ανάμεσα σ’ όλες τις χώρες του κόσμου, αφού μας πέρασε και η μισή Αφρική, αφού φτάσαμε στην χρεοκοπία κι ελπίζουμε πως την αποφύγαμε χάρη στην Τρόικα (Δ.Ν.Τ., Ε.Κ.Τ., Ε.Ε.), είναι ώρα να ληφθούν γενναίες αποφάσεις.
Καιρός οι πολιτικοί της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης να λειτουργήσουν υπεύθυνα και να διορθώσουν αυτό το σάπιο που χρόνια τώρα έχτιζαν.
Για να δώσουμε όμως ένα περίγραμμα της άδικης διάκρισης σε βάρος των ιδιωτικών υπαλλήλων κι εργατών, των πληβείων δηλαδή της Ελληνικής κοινωνίας, απέναντι στους καλοπληρωμένους και μη εργαζόμενους Δημοσίους υπαλλήλους, τους πατρικίους δηλαδή της ιστορίας, να δούμε τί σημαίνει σε αδρές γραμμές Δημόσιος Υπάλληλος και τί μεροκαματιάρης ιδιωτικός υπάλληλος ή εργάτης στον ιδιωτικό τομέα.
Δημόσιος Υπάλληλος σημαίνει:
            Αντίθετα ιδιωτικός υπάλληλος ή εργάτης σημαίνει:
            Προτείνουμε λοιπόν ενιαία συλλογική σύμβαση εργασίας, ανάλογες αμοιβές, επιδόματα και προνόμια για ανάλογες δουλειές στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Ίσως και μισθός μικρότερος κατά 10-20%.
            Κατάργηση της μονιμότητας και αξιολόγηση όλων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα όπως εξ’ άλλου γίνεται στον ιδιωτικό τομέα και αμοιβή ανάλογη με την απόδοση του καθενός.
            Μείωση του τεράστιου συνολικού δημόσιου τομέα στο μισό. Ο κ.Πάγκαλος αλλά και σχεδόν όλοι οι πολιτικοί παραδέχονται ότι οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι θα εξυπηρετούσαν καλύτερα τον πολίτη. Έτσι και μόνο από την κίνηση αυτή, θα έπεφτε το έλλειμμα στο 0% και σταδιακά και γρήγορα το Δημόσιο χρέος θα μειωνόταν σε επίπεδα διαχειρίσημα.
            Πιστεύουμε ότι είναι χρέος της Κυβέρνησης αλλά και της Αντιπολίτευσης να πάρουν επιτέλους γενναίες αποφάσεις και να φέρουν την δικαιοσύνη μεταξύ όλων των Ελλήνων εργαζομένων. Διαφορετικά θα ξεσηκωθούν όλοι οι ιδιωτικοί Υπάλληλοι και εργάτες, γιατί στο κάτω-κάτω δεν είναι παιδιά ενός άλλου θεού, είναι κι αυτοί Έλληνες και αυτοί κυρίως παράγουν τον πλούτο αυτής της χώρας.





           

Όσοι συμφωνούν με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης μπορούν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας, στο κινητό τηλέφωνο 6955696467, στο e-mail: okd2010@hotmail.com ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis).
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου