Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Θέμα: ΨΕΥΤΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ – ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ


Παρά τις τελευταίες σοβαρές και εν πολλοίς σωστές παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, η Κυβέρνηση συρόμενη πίσω από τα υπολείμματα λαϊκισμού, που ακόμη αντιστέκονται για να της δίνουν και ένα άρωμα ‟σοσιαλισμού”, λαθεμένου βέβαια, έκανε το καθοριστικό σοβαρό λάθος, να καθιερώσει την ελάχιστη εθνική σύνταξη των 360€!! Δεν καθιέρωσε την αναλογική σύνταξη, να παίρνει δηλαδή ο κάθε Έλληνας πολίτης σύνταξη ανάλογα μ’ αυτά που αποταμίευσε, μέσα από το ασφαλιστικό του ταμείο. Τίποτε παραπάνω, τίποτε λιγότερο.

            Με τις στρεβλώσεις της ελάχιστης σύνταξης των 360€, το ΛΑΦΚΑ στις υψηλές συντάξεις και το ΕΚΑΣ στις χαμηλές, ασφαλισμένοι που πλήρωσαν στον ασφαλιστικό τους βίο περισσότερα καταντούν να παίρνουν λιγότερα από ‟πονηρούς” συμπολίτες μας. Οι ‟πονηροί” πλήρωσαν πολύ λιγότερα, πήραν σε ταμείο ανεργίας όλα όσα πλήρωσαν, την ίδια εποχή πήραν σε συνεργασία με τον εργοδότη τους και την αξία ή μέρος της αξίας των ενσήμων τους που ‟δεν τα είχαν ανάγκη”. Ασφάλισαν επίσης όλη την οικογένειά τους για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τελικά μαζί με το ΕΚΑΣ πήραν σύνταξη μεγαλύτερη από αυτούς που είτε δεν μπόρεσαν να κάνουν την ίδια κομπίνα, είτε δεν θέλησαν.
            Εάν λοιπόν αγαπητή κ. Υπουργέ Εργασίας ενδιαφέρεστε να μειώσετε πράγματι στην εισφοροδιαφυγή, καθιερώστε την εντελώς αναλογική σύνταξη. Δηλαδή τι πλήρωσες στη ζωή σου αυτά θα πάρεις σαν σύνταξη. Έτσι ο κάθε εργαζόμενος θα πάψει να το παίζει ‟πονηρός”, αφού θα μαζεύει και το τελευταίο ένσημο, για να έχει καλύτερη σύνταξη και γιατί όχι και καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
            Έτσι θα πάψουμε να μετράμε πόσοι απόγονοι δουλεύουν, για να μπορούν τα ταμεία να πληρώσουν τις συντάξεις των πατεράδων τους.
            Έτσι τα ταμεία θα μπορούν να πληρώσουν τις συντάξεις, ακόμη κι αν θεωρητικά δεν υπάρχουν απόγονοι να φροντίζουν τους πατεράδες, αφού οι ίδιοι θα έχουν φροντίσει για τον εαυτό τους.
            Τώρα για όσους ‟πονηρούς” τα παραπάνω μοιάζουν πολύ νεοφιλελεύθερα, τους προλαβαίνουμε και λέμε ότι φυσικά όσοι συνάνθρωποί μας έχουν πραγματικά ανάγκη, γιατί λόγω ασθενειών, ατυχημάτων, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ αδυναμίας να βρουν δουλειά, δεν μπόρεσαν να μαζέψουν τα ανάλογα ένσημα, ασφαλώς και το Κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία θα εξασφαλίσουν μια ελάχιστη σύνταξη. Όμως αντί να τρέξουν ‟οι ελεήμονες” πολιτικοί μας να βοηθήσουν τους ανέργους, με τα λεφτά των υπολοίπων εργαζομένων και όχι βέβαια με τα δικά τους, χρέος τους είναι να τους εξασφαλίσουν δουλειές και δουλειές παραγωγικές σ’ έναν υγιή και εύρωστο ιδιωτικό τομέα. Και όχι στον αδηφάγο δημόσιο τομέα, στην εύκολη και καταστροφική συνάμα συνταγή για την Ελληνική Οικονομία, που τις τελευταίες δεκαετίες είχε εξελιχθεί σε εθνικό σπορ όλων σχεδόν των εχόντων την πολιτική εξουσία. Αυτό είναι το Κράτος, το πράγματι σοσιαλιστικό, το κοινωνικά δίκαιο. Όχι το Κράτος, που με τους νόμους του βοηθά τους ‟πονηρούς” συνανθρώπους μας.
            Όσο για την σοσιαλιστική ελάχιστη εθνική σύνταξη των 360€, τότε εμείς να προτείνουμε τον ελάχιστο εθνικό μισθό των 500€, σε όλους όσους ‟δεν μπορούν να βρίσκουν δουλειά”, για όλη τη ζωή τους.
            Τότε να είναι σίγουροι οι ‟πονηροί σοσιαλισταράδες”, ότι ξαφνικά μαζί τους θα εμφανιστούν άνεργοι και όλοι οι υπόλοιποι συνέλληνες προς δόξαν του σοσιαλισμού!!
            Όλοι λοιπόν οι ψευτοσοσιαλιστές ας αναλογιστούν γιατί ο Πρωθυπουργός είπε ότι ‟τώρα είμαι πιο σοσιαλιστής από παλιά”. Προφανώς γιατί σοσιαλισμός δεν σημαίνει ότι το Κράτος βοηθά τους ‟πονηρούς ανέργους”, τους παχυλά αμοιβόμενους και μη εργαζόμενους ή υποαπασχολούμενους σ’ όλο το στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
            Σοσιαλισμός σημαίνει ότι χτίζουμε Κράτος δικαίου, όπου ο καθένας απολαμβάνει σύμφωνα με την προσπάθεια και το αποτέλεσμά της, όπου ο καθένας έχει την ευκαιρία να εργασθεί και να ζήσει αξιοπρεπώς την οικογένειά του και φυσικά όλοι μαζί βοηθάμε αυτούς που πραγματικά έχουν την ανάγκη μας.
            Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού από τους πονηρούς και για τους πονηρούς.
            Και μέσα στους πονηρούς εννοούμε τους Πολιτικούς, Πολιντικάντιδες ψηφοθήρες-συναλλασσόμενους, τους Συνδικαλισταράδες και ποτέ εργαζόμενους, και όλους εμάς που βολευόμαστε από τους ψευδεπίγραφους σοσιαλισμούς!
            Αν θέλουμε λοιπόν Κράτος δικαίου, αν θέλουμε Κράτος με αληθινό κοινωνικό πρόσωπο, αν πράγματι θέλουμε να εξαλείψουμε την εισφοροδιαφυγή, τότε πρέπει να ακολουθήσουμε το σύστημα της Γερμανίας, όπου ο καθένας πολίτης παίρνει σύνταξη με βάση αυτά που κατέβαλε σαν ασφαλιστικές εισφορές στο ταμείο του.




           

Όσοι συμφωνούν με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης μπορούν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας, στο κινητό τηλέφωνο 6955696467, στο e-mail: okd2010@hotmail.com ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis).
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου