Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Θέμα: ‟Ο Λαός γύρισε την πλάτη στην Δημοκρατία”


Θυμωμένος – αγανακτισμένος και ντροπιασμένος για το κατάντημα της Ελλάδας, ο λαός είπε όχι στη Δημοκρατία!
Η περίλαμπρη «Δημοκρατία», η Δημοκρατία των αρχαίων μας προγόνων, η βολική Δημοκρατία  για τους βολεμένους λειτουργούς της και τα τσιράκια τους, κούρασε, κορόιδεψε, ταλαιπώρησε, δημιούργησε αδικίες, κοινωνία των πολλών ταχυτήτων .
Η Δημοκρατία που εν’ ονόματι αυτής, λαμόγια παίρνουν την πρώτη θέση σε ψήφους και δύναμη γιατί διαπλέκονται, εξαγοράζουν, πουλούν ελπίδα και τελικά πλουτίζουν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Η Δημοκρατία που εν’ ονόματι αυτής, πλήθος ακαμάτηδων, μετριοτήτων και αμφιβόλου ηθικής συμπολίτες μας, συνωστίζονται στα κομματικά μαντριά, για να ικανοποιήσουν άλλοι την κενοδοξία τους, άλλοι την επιθυμία τους για πλουτισμό και άλλοι ελάχιστοι πιστεύοντες ότι θα μπορέσουν να πάνε την κοινωνία μπροστά.
Αυτή, λοιπόν, η Δημοκρατία της διαπλοκής, του έντονου κομματισμού, όπου πας μη δικός μας βάρβαρος, της αναποτελεσματικότητας, του ερασιτεχνισμού, της μετριότητας, της έλλειψης ιδανικών, αξιών και οραμάτων καταψήφισε ο Ελληνικός λαός, με την πρωτοφανή αποχή του. Αποχή που έφθασε από 50% μέχρι και 70% σε ακραίες περιπτώσεις.
Η απειλή των λειτουργών της, προς το λαό, ότι η αποχή είναι σε βάρος του, δεν τον άγγιξε, καθώς έμαθε ότι δεκαετίες τώρα καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε εκλεκτούς των κομμάτων, που κανείς ή ελάχιστοι θα άξιζαν να είναι υποψήφιοι διάκονοι για την ύψιστη λειτουργία της Διαχείρισης- Διοίκησης μιας οργανωμένης κοινωνίας.
Ο κόσμος και εγώ προσωπικά ποτέ δεν κατάλαβα πως για να κάνεις οποιοδήποτε επάγγελμα πρέπει να ξοδέψεις χρόνια εκπαίδευσης και εμπειρίας μέχρι να γίνεις ο σωστός επαγγελματίας, ο σωστός γιατρός, ο σωστός μηχανικός, ο σωστός χτίστης. Για να διοικήσεις μια μικρή επιχείρηση χρειάζονται γνώσεις, πτυχία, δεξιότητες και εμπειρίες και για να διοικήσεις ένα Δήμο, μια Περιφέρεια, ένα Υπουργείο ή ένα ολόκληρο Κράτος δεν χρειάζεται τίποτε ή μάλλον χρειάζεται η κομματική βούλα, πέντε δυνατοί εφημεριδάδες  και καναλάρχες, μερικά εκατομμύρια  λεφτά και χρίζεσαι ο ικανότερος, ο καλύτερος για να διαχειριστεί τις τύχες ενός λαού. 
Σήμερα ο Λαός έστειλε το ισχυρότερο μήνυμά του. Η Δημοκρατία γέρασε, η Δημοκρατία δεν παράγει. Εν’ ονόματι της κομματικής Δημοκρατίας φτιάχτηκε μια κοινωνία κατάφωρα άδικη, αναποτελεσματική οικονομικά και διεφθαρμένη ηθικά. Η επιστήμη της Διοίκησης των κοινωνιών έμεινε κολλημένη στο 500 πχ, όταν όλες οι επιστήμες, η ιατρική, η τεχνολογία κλπ έχουν φύγει όχι χιλιάδες αλλά εκατομμύρια χρόνια μπροστά. Νομίζω πως ο Λαός έδωσε το σύνθημα. Εμπρός για ένα πιο σύγχρονο, πιο δίκαιο, πιο αποτελεσματικό, πιο επιστημονικά οργανωμένο σύστημα παραγωγής πολιτικής. Ένα σύστημα Διαχείρισης και Διοίκησης των κοινωνιών που να ταιριάζει στον σύγχρονο άνθρωπο, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στον σύγχρονο πολιτισμό του.   
Γνωρίζω ότι ακούγεται πολύ επαναστατικό, για πολλούς ουτοπικό, για τους «Δημοκράτες» τρομακτικό, αλλά είναι κάτι που κάποτε θα γίνει έτσι ή αλλιώς. Καιρός να το ψάξουμε, να το δομήσουμε και να το θέσουμε στην υπηρεσία της κοινωνίας, το συντομότερο για το καλό των παιδιών μας.
Θέλει τόλμη και αρετή!!!




           

Όσοι συμφωνούν με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης μπορούν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας, στο κινητό τηλέφωνο 6955696467, στο e-mail: okd2010@hotmail.com ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis).
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου