Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Θέμα: ‟ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΘΕΣ”


Τελευταία ζούμε κάτω από τον πανικό της πτώχευσης ή τελικά της τακτοποίησης του δημοσιονομικού μας προβλήματος. Είναι φυσικό να τρέχουμε σαν αλλόφρονες σε Ευρώπη και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για να βρούμε τα λεφτά να πληρώσουμε τους δανειστές μας. Τα ερώτημα είναι γιατί φτάσαμε εδώ. Να γίνουμε δηλαδή, οι ‟γύφτοι” της παγκόσμιας κοινότητας.

            Γιατί για δεκαετίες τώρα οι εγκληματίες πολιτικοί μας μαζί με τα ΜΜΕ (τα ελεύθερα-ανεξέλεγκτα-λαϊκίζοντα) μαζί με ισχυρές μειοψηφίες του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα και τους συνδικαλισταράδες τους (όρα πρωτοπαλίκαρα των πολιτικών μας) ποτέ δεν ασχολήθηκαν σοβαρά με την Ανάπτυξη της Πατρίδας μας.
            Δεκαετίες τώρα η χώρα μας έπαψε να παράγει (προϊόντα, υπηρεσίες κλπ). Μάθαμε να καταναλώνουμε πάνω από τις δυνάμεις μας και να ζούμε με δανεικά. Μάθαμε ότι πρέπει να σπουδάσουμε τα παιδιά μας, για να μας ‟βοηθήσει” και ο πολιτικός μας και να τα κάνουμε δημοσίους υπαλλήλους. Κατά ένα παρανοϊκό τρόπο όλοι μας θέλαμε ένα άτοπο Κομμουνιστικό σύστημα όπου όλοι θα ήμασταν υπάλληλοι του Κράτους, κανείς στην παραγωγή και κάποιοι θα βρισκόταν πάντα να μας δανείζουν για να πληρώνουμε το Κράτος δηλαδή όλους τους Δημοσίους υπαλλήλους, δηλαδή όλους μας!!!
            Με αυτή την παράνοια φτάσαμε να εισάγουμε αγροτικά προϊόντα, βιομηχανικά προϊόντα, υπηρεσίες ιδιαίτερα στις νέες τεχνολογίες, χωρίς ουσιαστικά να παράγουμε εμείς, πλην ελαχίστων.
            Όπως όμως έλεγαν και οι αρχαίοι υμών πρόγονοι ‟ουδέν κακόν αμιγές καλού”. Ελπίζω η ξεφτίλα, ο πανικός, η πείνα, ίσως μας ταρακουνήσουν όλους. Ελπίζω όλοι μας ότι σήμερα αν όχι χθες βάζουμε εμπρός τις μηχανές για σοβαρή ανάπτυξη της πατρίδας μας.
            Και είμαι από αυτούς που θεωρούν ότι ο τόπος μας είναι μοναδικός, ότι υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες ανάπτυξης αρκεί να ξεχάσουμε την λούφα, την κουτοπονηριά, το Δημοσιοϋπαλληλίκι και να πιστέψουμε ότι η εργασία, η δημιουργία είναι ευτυχία για όλους μας.
            Το πώς μπορούμε να κάνουμε ανάπτυξη, τι προτάσεις έχουμε, φοβούμαι ότι θα ήταν ουτοπικό να θεωρήσω ότι μπορώ να τις χωρέσω σε μερικές γραμμές αυτής της ταπεινής μου παρέμβασης.
            Θα έλεγα μόνο ότι έχουμε τους βασικούς παράγοντες της ανάπτυξης αρκεί να τους αξιοποιήσουμε δηλαδή ενδεικτικά, τους περισσότερους επιστήμονες αναλογικά στον κόσμο, το καλύτερο κλίμα, τον ήλιο, τη θάλασσα, τις παραλίες, τα αρχαία μας μνημεία, τους αρχαίους μας φιλοσόφους και τον πολιτισμό τους, την πρώτη ναυτιλία στον κόσμο, μια άριστη κατασκευαστική δύναμη τεχνικών έργων και κτηρίων και δεκάδες άλλους αναγκαίους παράγοντες για μια συστηματική διαδικασία Οικονομικής Ανάπτυξης.
            Αυτό που χρειάζεται και λείπει απελπιστικά είναι:
            Εύχομαι η Κυβέρνηση, οι επιχειρηματίες και οι νέοι μας να καταλάβουν ότι η Ανάπτυξη είναι μονόδρομος, αλλιώς τη χρεοκοπία τη γλυτώνουμε προσωρινά αλλά το φάντασμά της θα είναι πάντα πάνω μας.




           

Όσοι συμφωνούν με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης μπορούν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας, στο κινητό τηλέφωνο 6955696467, στο e-mail: okd2010@hotmail.com ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis).
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου