Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΘΕΜΑ:ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ


Χρόνια τώρα καταθέτουμε τις απόψεις μας για διάφορα θέματα – προβλήματα που ταλαιπωρούν την Ελληνική Κοινωνία. Δυστυχώς λίγα καταφέραμε ν’ αλλάξουμε γιατί το ΣΥΣΤΗΜΑ είναι γερά γαντζωμένο και αντιστέκεται σθεναρά ακόμη και σε μικρές αλλαγές που θίγουν τα κακώς κείμενα.
Πιστεύουμε, ότι είναι καιρός να καταθέσουμε και να αποδώσουμε ευθύνες σ’ όσους ανήκουν (Ανθρώπους, Κοινωνικές ομάδες και Θεσμούς).
Φωνάζουμε λοιπόν με πολύ θυμό το δικό μας ‟ΚΑΤΗΓΟΡΩ” και λέμε:


  1. ΚΑΤΗΓΟΡΩ το ΣΥΣΤΗΜΑ των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.), που στο όνομα της ελευθεροτυπίας και της δήθεν πολυφωνίας, πρώτα αυτά μέσα από τις λαϊκίστικες φωνές των μεγαλόσχημων Δημοσιογράφων, εκφύλισαν την ψυχή των Νεοελλήνων, εκβίασαν και οδήγησαν τους Πολιτικούς σε ανάλογα μονοπάτια λαϊκισμού. Καταρράκωσαν ατιμωρητί κάθε έννοια αξιοπρέπειας ατόμων, Πολιτικών θεσμών και αξιών της Ελληνικής Κοινωνίας.
  2. ΚΑΤΗΓΟΡΩ σχεδόν όλους τους συνδικαλιστές, τους καλοβολεμένους, που συνήθως ποτέ δεν δούλεψαν αλλά ‟παλεύουν”, για τα κακώς εννοούμενα δικαιώματα των ισχυρών εργασιακών ομάδων που εκπροσωπούν. Έτσι δημιούργησαν μια εργασιακή ζούγκλα, με αποτέλεσμα ο Έλληνας που πραγματικά δουλεύει πολλαπλάσια στο εργοστάσιο, στην ιδιωτική επιχείρηση κλπ., ν’ απολαμβάνει μισθό υποπολλαπλάσιο από αυτόν που ανήκει στις ισχυρές ομάδες. Στις οργανωμένες μειοψηφίες, συνήθως του Δημοσίου ή του Ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, που τεμπελιάζοντας απομυζά τον ιδρώτα του υπόλοιπου Ελληνικού λαού. Αυτοί συνήθως 99 στις 100 φορές είναι που κάνουν τις απεργίες, σαν οι δήθεν αδύνατοι εργαζόμενοι. Έτσι κάναμε εργαζομένους πολλών ταχυτήτων, τα ρετιρέ και τα υπόγεια, τους Πατρικίους και τους Πληβείους εργαζομένους.
  3. ΚΑΤΗΓΟΡΩ τους Πολιτικούς, που για να υφαρπάξουν την ψήφο του Ελληνικού Λαού, υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια. Που πιεζόμενοι και υποκύπτοντας στις πιέσεις (γιατί αλλιώς εξουσία δεν βλέπουν) των Μ.Μ.Ε. και των συνδικαλισταράδων, αλλά και όλων αυτών, που ο καθένας για να δώσει μια ψήφο ζητά ότι θέλει, έχτισαν μια Κοινωνία:
α. ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΑΔΙΚΗ. Οι πραγματικά εργαζόμενοι να παίρνουν μισθούς πείνας και οι άνθρωποι που είναι ενταγμένοι στους κομματικούς – προσωπικούς τους στρατούς να τεμπελιάζουν και να τρέφονται σαν τους κηφήνες από τον κρατικό (δηλαδή τον λαϊκό) κορβανά.
β. ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η παραγωγικότητα και η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας, έχει πέσει κάτω από αυτή ακόμη και Αφρικανικών κρατών.
γ. ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ. Είναι γνωστό ότι η διαφθορά, η συναλλαγή, το λάδωμα δημοσίων λειτουργών, Πολιτικών, η αγορά και η πώληση κομματικών συνειδήσεων, αντί διαφόρων ανταλλαγμάτων από μερικά ευρώ έως μερικά εκατομμύρια ευρώ, αναλόγως του επιπέδου όπου παίζεται η συναλλαγή είναι μόνιμη πρακτική.
  1. ΚΑΤΗΓΟΡΩ το ΣΥΣΤΗΜΑ Συνολικά. Αυτό που με πολύ περηφάνια λέμε ‟Κοινοβουλευτική Δημοκρατία”. Δηλαδή ένα σύστημα, που λέμε ότι αυτό δε φταίει, αλλά τα πρόσωπα που το διακονούν, δηλαδή όλοι οι παραπάνω (Μ.Μ.Ε. – Συνδικαλιστές, Πολιτικοί κλπ.). Όμως βρε παιδιά μήπως είναι καιρός να καταλάβουμε ότι το σύστημα αυτό της ‟Δημοκρατίας”, που πρώτοι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι εφάρμοσαν, έχει γεράσει και πλέον δεν πάει άλλο; Ερωτώ γιατί δεν μπορεί όλοι όσοι βγαίνουν από τις εκλογές να κατηγορούν τους προηγούμενους ότι ήταν κλέφτες, απατεώνες, ανίκανοι και τελικά να την πληρώνουν οι Έλληνες και κανείς να μην πάει φυλακή. Μάλλον έχω την εντύπωση πως μας δουλεύουν ομαδικά. Από την άλλη δεν μπορεί όλες οι επιστήμες, οι τέχνες, η τεχνολογία, η ιατρική να έχουν κάνει τεράστια άλματα να έχουν πάει χιλιάδες-εκατομμύρια χρόνια μπροστά κι εμείς να βαυκαλιζόμαστε, γιατί χορταίνουμε με Δημοκρατία, με όλα τα στραβά που αυτή κουβαλάει μαζί της. Και το ερώτημα είναι μήπως πρέπει να βρούμε ένα νέο σύστημα, που να διαχειρίζεται τις Κοινωνίες χωρίς όλα αυτά που ανάφερα παραπάνω;
  2. ΚΑΤΗΓΟΡΩ λοιπόν κι όλους εμάς τους ανθρώπους, που κάθε μέρα κατηγορούμε, μεμψιμοιρούμε, ξοδεύουμε κουβέντες του καφενέ και της παρέας για να πέσουμε τελικά στην παγίδα να κατατροπώσουμε τον αντίπαλο, φίλο, γείτονα, γιατί του αποδείξαμε ότι το δικό του κόμμα οι Δεξιοί ή οι Αδέξιοι έφαγαν ή ήταν καλύτεροι. Κατηγορώ όλους μας που αφήσαμε να μας εκγυφτοποιήσουν, να μας κάνουν ανθρώπους χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς αντιστάσεις, χωρίς περηφάνια, χωρίς αυτοπεποίθηση. Παιδιά όλοι φταίμε και πάνω απ’ όλα φταίει το ΣΥΣΤΗΜΑ. Όσο λοιπόν δεν ψάχνουμε να βρούμε ένα εναλλακτικό σύστημα διαχείρισης της Κοινωνίας, θα παραμένουμε να συζητάμε και η κατρακύλα να συνεχίζεται. Με το σημερινό σύστημα βολεύονται τα Μ.Μ.Ε., οι συνδικαλισταράδες, οι Πολιτικοί, οι κομματάνθρωποι, δηλαδή το 1-2% και μαζί μ’ αυτούς το 1/3 του Ελληνικού λαού που καταφέρνει να ζει από το ΣΥΣΤΗΜΑ σε βάρος των υπολοίπων, εργαζομένων, δημιουργών και φιλότιμων. Κατηγορώ λοιπόν τα υπόλοιπα 2/3 του Ελληνικού λαού που δεν ξεσηκώνονται, δεν επαναστατούν. Κατηγορώ όλους τους πνευματικούς ανθρώπους που δεν βγαίνουν μπροστά να πουν την αλήθεια στον Ελληνικό λαό.

Εμείς λοιπόν σαν ‟Ομάδες Κοινωνικής Δράσης” καλούμε κάθε ελεύθερο Έλληνα, κάθε σκεπτόμενο πολίτη, κάθε πνευματικό άνθρωπο να συνταχθεί μαζί μας και να προτείνει ιδέες, ώστε να φτιάξουμε ένα νέο σύστημα και ας είναι ότι θέλει αρκεί να είναι Δίκαιο για όλους, αποτελεσματικά οικονομικό, όχι διεφθαρμένο και όλα αυτά να τα διασφαλίζει ανεξάρτητα από τα άτομα που θα το διακονούν. Μας λένε ότι είναι ουτοπικό και απαντάμε ότι και το να πατήσει ο άνθρωπος το φεγγάρι έμοιαζε ουτοπικό πριν 100 χρόνια κι όμως τα κατάφερε και μάλιστα πριν 50 χρόνια!!!
Δεχόμαστε λοιπόν κάθε ιδέα – πρόταση χωρίς ταμπού, χωρίς αγκυλώσεις, χωρίς ενοχές, ελεύθερα, για ένα νέο ‟ΣΥΣΤΗΜΑ” πάλι από εμάς τους Έλληνες προς όλη την ανθρωπότητα.
Εμπρός λοιπόν για μια ανθρώπινη κοινωνία. Στείλτε μας στο facebook (Ομάδες Κοινωνικής Δράσης).
Εμείς αναλαμβάνουμε να καταγράψουμε – αναλύσουμε και συνθέσουμε κάθε πρόταση ώστε να αναδείξουμε τα καλά τα στραβά του σημερινού συστήματος και να χτίσουμε το Νέο Σύστημα Διαχείρισης των Κοινωνιών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου