Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Θέμα: Αλληλεγγύη των Γενεών


Τον τελευταίο καιρό μετά τα μέτρα περικοπής των μισθών και των δώρων στον Δημόσιο και στον Ευρύτερο Δημόσιο τομέα, με τα μέτρα που συζητούνται για περικοπές μισθών και στον ιδιωτικό τομέα, για τη μείωση των συντάξεων από εδώ και πέρα, επιτακτικά έρχεται στο προσκήνιο και πάλι το μεγάλο θέμα της αλληλεγγύης των γενεών. Κατά πόσο δηλαδή οι συνταξιούχοι πατεράδες και μανάδες, παππούδες και γιαγιάδες, ζουν σήμερα σε βάρος των παιδιών τους, που παλεύουν να ζήσουν την οικογένειά τους. Αφού λοιπόν η σημερινή γενιά των συνταξιούχων έζησε με δανεικά και χρέωσε το κράτος, δηλαδή τις επόμενες γενιές, αφού πήραν σύνταξη, πολλές φορές με τις εγκληματικές αποφάσεις των πολιτικών μας, σε ηλικίες 55 – 50 και 45 ετών κι ακόμη και σε ηλικίες  33 ετών!! Αν είναι δυνατόν!! Απολαμβάνουν συντάξεις, που σήμερα και ακόμη χειρότερα στο μέλλον τα παιδιά τους ούτε στα όνειρά τους θα τις βλέπουν.

            Ενώ λοιπόν η Κυβέρνηση έκανε περικοπές από τους Δημοσίους υπαλλήλους, και ίσως κάνει και στον ιδιωτικό τομέα, για να μειώσει το έλλειμμα του Κράτους, άφησε απ’ έξω κατηγορίες συνταξιούχων που παίρνουν συντάξεις πολύ πάνω από 1000 ή 1500 ευρώ.
            Μήπως όμως και όλα τα ασφαλιστικά ταμεία δεν επιδοτούνται από τον κρατικό κορβανά, για να μπορούν να δίνουν υπέρογκες συντάξεις και μάλιστα πολλές φορές σε νέους ανθρώπους που θα μπορούσαν σήμερα να προσφέρουν στην Ελληνική οικονομία;
            Πιστεύουμε σαν Ομάδες Κοινωνικής Δράσης, σαν υπεύθυνοι πολίτες, σαν πατεράδες και παππούδες, σαν συνταξιούχοι, που νομίζουμε ότι αυτά που απολαμβάνουμε, είναι πολύ περισσότερα από αυτά που θα μπορέσουν να πάρουν τα παιδιά μας στο μέλλον από τα ασφαλιστικά τους ταμεία, ότι πρέπει η πολιτεία να ζητήσει την συνεισφορά όλων μας. Νομίζουμε ότι δεν πρέπει όσοι έχουν πάρει μέχρι σήμερα σύνταξη να αισθανθούν ότι είναι οι τυχεροί του συστήματος και μάλιστα σε βάρος των παιδιών τους. Προτείνουμε λοιπόν να μειωθούν οι συντάξεις ανάλογα με τις μειώσεις που θα υποστούν όλοι οι σήμερα εργαζόμενοι. Νομίζουμε ότι ιδιαίτερα όσοι από εμάς έχουν συντάξεις πάνω από 1000 ή 1500 ευρώ πρέπει να συνεισφέρουμε αναλογικά περισσότερα.
            Εκτιμούμε ότι στις δύσκολες ώρες που περνά η Πατρίδα μας, πάντα με τις εγκληματικές πολιτικές αποφάσεις των Πολιτικών μας πρέπει όλοι να συμβάλουμε.
            Είναι ώρα να καταλάβουμε όλοι εμείς οι μεγαλύτεροι, ότι χρεώσαμε και χρεώνουμε τις επόμενες γενιές, τα παιδιά και τα εγγόνια μας δηλαδή, με το βάρος να δουλεύουν μια ζωή για να πληρώνουν τις δικές μας συντάξεις.
            Είναι καιρός να αντιληφθούν οι διαχειριστές των ασφαλιστικών μας συστημάτων, δηλαδή οι κουτοπόνηροι Πολιτικοί μας, ότι ο κάθε άνθρωπος, ο κάθε εργαζόμενος ασφαλίζεται για να πάρει τη σύνταξη που του αναλογεί, ανάλογα με αυτά που έδωσε σ’ όλο του τον εργασιακό χρόνο και όχι με διάφορα τερτίπια άλλοι να παίρνουν πολύ νωρίτερα και άλλοι πολλά περισσότερα από αυτά που θα εδικαιούντο με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με βάση δηλαδή αναλογιστικές μελέτες που πρέπει να εφαρμόζονται τόσο σε ατομικό όσο και σε συνολικό επίπεδο της Κοινωνικής ασφάλισης. Τα διάφορα κουτοπόνηρα που μιλούν για αναδιανεμητικό σύστημα και όχι κεφαλαιοποιητικό και ακούγονται από τους φωστήρες συνδικαλισταράδες και ειδικούς μαϊντανούς των τηλεοράσεων, εγκληματίες λαϊκιστές και κουτοπόνηρους πολιτικάντηδες είναι για να βολεύουν μια ζωή τους πονηρούς εξ ημών, που μια ζωή πληρώνουμε λίγα, τα τελευταία 5 χρόνια δίνουμε πολλά, μετά κλέβουμε τους συνανθρώπους μας, γιατί φυσικά τα λεφτά δεν τα δίνει ούτε ο Καραμανλής, ούτε ο Παπανδρέου αλλά όλοι εμείς.
            Αδυνατούμε να αντιληφθούμε την λογική που μετράει πόσοι εργαζόμενοι αντιστοιχούν σε πόσους συνταξιούχους, αν δηλαδή 2 ή 3 εργαζόμενοι συντηρούν έναν συνταξιούχο κλπ.. Το ασφαλιστικό σύστημα έπρεπε να έχει διαθέσιμα τα χρήματα για την σύνταξη του κάθε συνταξιούχου ακόμη κι αν πίσω του άφηνε μηδέν (0) εργαζόμενους!! Ο κάθε ασφαλισμένος έπρεπε να περιμένει μόνο τις δικές του αποταμιεύσεις να του εξασφαλίζουν την σύνταξή του και όχι να περιμένει από τα παιδιά και τα εγγόνια του να γεμίζουν τα άδεια ασφαλιστικά ταμεία!!





           

Όσοι συμφωνούν με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης μπορούν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας, στο κινητό τηλέφωνο 6955696467, στο e-mail: okd2010@hotmail.com ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis).
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου