Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΘΕΜΑ:ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ – ΦΩΣ ή ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ?


Με βαρύγδουπες δηλώσεις και περίσσεια έπαρση η Κυβέρνηση (και οι λοιπές πολιτικές δυνάμεις  συντάχθηκαν να δείξουν κι αυτές ότι τάχα δεν φοβούνται τίποτε!) ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών των Εξεταστικών Επιτροπών. Εξεταστικές επιτροπές λοιπόν για το Βατοπέδι, για τη Siemens, τα ομόλογα και για το Χρηματιστήριο ίσως, κλπ.
Και περιμένουν οι αθεόφοβοι να μας πείσουν ότι θα ρίξουν τάχα άπλετο φως στα όποια σκάνδαλα ή όχι.

Οι δικάζοντες δηλαδή και οι δικαζόμενοι είναι οι ίδιοι οι πολιτικοί, για να καταλήξουν τελικά σε τόσες πολιτικές-κομματικές ετυμηγορίες, όσα και τα κόμματα. Και φυσικά δεν θα αποδώσουν ποινικές ευθύνες, να πάνε δηλαδή κάποιοι φυλακή, αν πράγματι καταχράστηκαν τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού.
Βλέπετε ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών και πολιτικών προσώπων που τον έκοψαν κι έραψαν στα μέτρα τους, φροντίζει να παραγράφονται τα αδικήματα μόλις κλείσει η Βουλή και πάμε σε νέες εκλογές.
Το τι θα δούμε είναι γνωστό – κοκορομαχίες, φανφαρόνικες κορώνες, ότι ο τάδε τα πήρε, ο δήνα τα έδωσε, διαψεύσεις, εντάσεις και πολύ πόλωση σ’            όλη την Ελληνική κοινωνία. Ο σκοπός προφανής, ο κόσμος να αποπροσανατολιστεί από τα μεγάλα οικονομικά θέματα και να συσπειρωθεί γύρω από τα κόμματα και να αρχίσει ο πόλεμος χαρακωμάτων (ο δικός μου είναι ο καλός, ο δικός σου τα άρπαξε κλπ).
Και όλα αυτά την ώρα που πρέπει όλοι ομοφωνούντες να στρωθούμε στη δουλειά, να πληρώσουμε τα δανεικά και περισώσουμε την οικονομία από την χρεοκοπία.
Εδώ δηλαδή ο κόσμος καίγεται και η Κυβέρνηση και τα κόμματα θα κονταροχτυπιούνται για να κλέβουν εντυπώσεις.
Συμπεριφορές δηλαδή, που αγγίζουν τα όρια της ενσυνείδητης Εθνικής Προδοσίας.
Και το ερώτημα απλό, γιατί φίλοι μας πολιτικοί δεν αναθέτετε αυτό το έργο της απόδοσης δικαιοσύνης στους φυσικούς δικαστές, στην κατ’ εξοχήν εξουσία, τον τρίτο πυλώνα της Δημοκρατίας;
Τι θα πει αλήθεια παραγράφονται τα αδικήματα; Εάν υπάρχουν ποινικά αδικήματα οφείλουν οι φυσικοί δικαστές, που θα οριστούν με κλήρωση και δεν θα διορισθούν από την εκάστοτε Κυβέρνηση, να στείλουν στην φυλακή κάποιους. Έτσι θα πάψουν οι Έλληνες πολίτες να επαναλαμβάνουν απαθείς δυστυχώς (κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει, είδες ποτέ πολιτικό να πάει φυλακή, μόνο ο λαουτζίκος την πληρώνει, δυστυχώς πάντα αυτοί οι μεγάλοι θα κλέβουν και οι μικροί θα μπαίνουν φυλακή για ασήμαντα πράγματα, κλπ.).
Εάν αγαπητοί Πολιτικοί, πράγματι σας ενδιαφέρει ο δρόμος της απόδοσης δικαιοσύνης τολμήστε και αλλάξτε το Νόμο περί ευθύνης Υπουργών, δώστε την δικαστική λειτουργία εκεί που πρέπει να είναι – στους φυσικούς δικαστές. Εσείς είστε να Κυβερνάτε και να Νομοθετείτε. Τουλάχιστον κάντε το καλά και αφήστε τους δικαστές να δικάζουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου