Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΘΕΜΑ:ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


Με αφορμή τις τεράστιες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, τα όρια αμοιβών στον εργασιακό τομέα, και τη σχεδιαζόμενη μείωση των Ασφαλιστικών Εισφορών, προτείνουμε τα πιο κάτω πολύ συνοπτικά:

                     
            1.Προτείνουμε να καταργηθούν οι διάφορες μικροαμοιβές και επιδόματα, που προβλέπονται από τις συλλογικές συμβάσεις ή άλλες διατάξεις του Εργατικού Δικαίου, που δεν αποτελούν καθαρό εργατικό κόστος, αλλά περισσότερο είναι διατάξεις κοινωνικής πολιτικής, που καλούνται να καταβάλουν οι εργοδότες. Προτείνουμε όλα αυτά τα επιδόματα \9π.χ. γάμου, παιδιών κλπ.) να δίνονται από Κρατικούς φορείς, όπως είναι ο ΟΑΕΔ ή το ΙΚΑ και να δίδονται σ’ όλους και σ’ όλες τις εργαζόμενες του ιδιωτικού τομέα. Προτείνουμε το κόστος αυτό να προβλεφθεί και να δίνεται, σαν εργοδοτική εισφορά απ’ όλους τους εργοδότες. Μπορεί δηλαδή αντί να μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές κατά 25% όπως σχεδιάζεται, να μειωθούν κατά τι λιγότερο ώστε να καλυφθεί έτσι το κόστος όλων των παραπάνω κοινωνικών επιδομάτων.
Εάν γίνει έτσι:
            α. θα παίρνουν τα επιδόματα αυτά όλοι οι εργαζόμενοι και άνεργοι του ιδιωτικού τομέα, πράγμα που σήμερα δεν γίνεται.
            β. ζητούμε να εξισωθούν τα επιδόματα αυτά με τα ανάλογα που παίρνουν οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο Τομέα.
            γ. θα πάψουν οι στρεβλώσεις και οι αδικίες στον ελεύθερο ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων.

2.Προτείνουμε-Απαιτούμε ίσες αμοιβές στον Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Θεωρούμε ότι εμείς έχουμε κάθε δικαίωμα να ζητούμε ίση αντιμετώπιση. Δε δεχόμαστε εμείς να είμαστε τα υποζύγια που παράγουμε τον εθνικό πλούτο και γι’ αυτό να αμοιβόμαστε με 600 και 700/μήνα και την ίδια στιγμή τα’ αδέλφια μας στο Δημόσιο, να υποαπασχολούνται και να παίρνουν 2-3 και 5 φορές παραπάνω από μας.

3.Ζητούμε να πάψουμε να είμαστε χωρισμένοι οι εργαζόμενοι σε πατρίκιους και πληβείους. Επιτέλους είμαστε όλοι Έλληνες εργαζόμενοι, είμαστε πιστεύουμε όλοι ίσοι και όλοι παιδιά του ίδιου Θεού.

Γνωρίζουμε ότι η οικονομία και η Πατρίδα μας, περνά μια πρωτόγνωρη κρίση, όπως πιστεύουμε ότι η κρίση αυτή θα πρέπει να είναι ευκαιρία να αλλάξουν πολλά στραβά, που και αυτά μας οδήγησαν σ’ αυτήν.




           

Όσοι συμφωνούν με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης μπορούν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας, στο κινητό τηλέφωνο 6955696467, στο e-mail: okd2010@hotmail.com ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis).
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου