Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Θέμα: ‟ΝΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ”


Έχουμε κι άλλες φορές σημειώσει σαν Ομάδες Κοινωνικής Δράσης, ότι το μεγαλύτερο έγκλημα, τις μεγαλύτερες κοινωνικές αδικίες τις κατάφεραν οι πολιτικοί μας στο ασφαλιστικό σύστημα.
            ―Έτσι έχουμε μέχρι και σήμερα άτομα χωρίς να έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, χωρίς να έχουν κάποια αναπηρία, να παίρνουν συντάξεις (ελάχιστη εθνική σύνταξη σου λέει ο άλλος = κοινωνική δικαιοσύνη = σοσιαλισμός!!!). Κι εμείς ανταπαντάμε γιατί δεν δίνετε σ’ αυτούς και ισόβιο μισθό να περάσουν μια ζωή εις βάρος των συνανθρώπων τους, αυτό κι αν είναι κοινωνικό κράτος.!!!

            ―Έχουμε άτομα που έχουν πάρει σύνταξη στα 33 χρόνια τους, κυρίως γυναίκες, που είχαν λέει ανήλικο παιδί (το παιδί 17,5 χρόνων – τόσο ανήλικο!!!).Για φανταστείτε αυτές να πεθάνουν στα 93 τους χρόνια – ζωή να έχουν ευχόμαστε – αλλά για σκεφτείτε, πόσες φορές θα φάνε αυτά που στα 15 χρόνια τους αποταμίευσαν. Για σκεφτείτε πώς είναι δυνατόν να επιβιώσει το ασφαλιστικό τους ταμείο. Αντί να δώσουν στην γυναίκα 1-2 χρόνια άδεια με κάποιες αποδοχές και ασφάλιση, όταν έχουν νεογέννητο παιδί.
            ―Έχουμε άτομα που παίρνουν συντάξεις και μάλιστα παχυλές, βγαίνοντας στα 40 – 45 ή 50 τους χρόνια.
            ―Έχουμε θυγατέρες ανύπαντρες, μόνον Δημοσίων Υπαλλήλων και λοιπών ελίτ- Ελλήνων που παίρνουν τη σύνταξη του πατέρα τους μέχρι να πεθάνουν (άκουσον κύριε!!!).
            ―Την ίδια στιγμή εργάτες του μεροκάματου στα εργοστάσια, στην οικοδομή και σε άλλα πραγματικά βαρέα επαγγέλματα παίρνουν σύνταξη στα 58-60 και 65 τους χρόνια και μάλιστα παίρνουν λιγότερα από αυτούς που βγήκαν στα 45 τους χρόνια.
            ―Έχουμε άτομα που πονηρά σκεπτόμενα κι εκμεταλλευόμενα τις αδυναμίες του νόμου, έβαζαν τον χρόνο μόνο 125 ένσημα (όσα δηλαδή χρειάζονται για να παίρνουν ταμείο ανεργίας). Στη συνέχεια έπαιρναν πίσω από τον ΟΑΕΔ όλα όσα πλήρωναν στο ΙΚΑ κι έτσι ασφάλιζαν τους εαυτούς τους και όλη την οικογένειά τους. Τον υπόλοιπο χρόνο και εργάζονταν και μοίραζαν το ένσημο με τον εργοδότη και εμφανιζόταν παράνομα, άνεργοι. Στο τέλος με 4500 ένσημα έπαιρναν μια μικρή σύνταξη, συν όμως το ΕΚΑΣ τελικά έπαιρναν πολλά περισσότερα από αυτόν που έκανε στη ζωή του 7500 ή 8500 ένσημα. Αυτό το λέμε κοινωνικό κράτος.
            Και γιατί να μην το κάνει ο καθένας όταν τους δίνεις την ίδια σύνταξη με 4500 ένσημα και την ίδια με 8000 ένσημα (με τις στρεβλώσεις του ΕΚΑΣ και του ΛΑΦΚΑ). Αν όμως η σύνταξη ήταν απολύτως αναλογική και για όλο τον ασφαλιστικό βίο δηλαδή 1 φράγκο αποταμιεύεις  - 1 φράγκο παίρνεις, 100 φράγκα αποταμιεύεις – 100 φράγκα παίρνεις, τότε όλοι οι ασφαλιζόμενοι θα έβαζαν όλα τους τα ένσημα (τόσο απλό!!!).
            ―Ακόμη έχουμε το έκτρωμα της διαδοχικής ασφάλισης, όπου ένας ασφαλιζόμενος αν έτυχε στη ζωή του να έχει ασφαλιστεί σε 2-3 διαδοχικά φορείς τότε αλλοίμονο του. Χάνει μέχρι και 30-50% της σύνταξής του και ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί. Άλλο ένα έγκλημα που δυστυχώς φαίνεται πως συνεχίζει.
            Τώρα λοιπόν που σαν Κράτος, σαν Ασφαλιστικά ταμεία, σαν Έλληνες πιάσαμε πάτο και γίναμε η χλεύη όλης της υφηλίου (γίναμε τουλάχιστον γνωστοί παγκόσμια, κάτι είναι κι αυτό) είναι ευκαιρία να διορθωθούν όλα τα παραπάνω και κάτι φαίνεται πως πάει να γίνει.
            Όμως αισθανόμαστε ότι πάει να γίνει κι ένα ακόμη έγκλημα. Να μοιρασθούν πάλι οι Έλληνες πολίτες σε δύο κατηγορίες. Στους τυχερούς, που πρόλαβαν και πήραν συντάξεις προ Λοβέρδου – δηλαδή η γενιά των 60-άρηδων, που φέσωσε το Κράτος, ζώντας πάνω απ’ αυτό που της άξιζε. Χρέωσε τα παιδιά και τα εγγόνια της και θα τα ξαναφεσώσει μέσα από τις συντάξεις. Προτείνουμε λοιπόν αντί ο Λοβέρδος να γίνει ένας κακομεσίας, να εξισωθούν οι συντάξεις των προ και μετά Λοβέρδου εποχή. Να μειωθούν δηλαδή όλες οι συντάξεις αναλογικά όλων των μέχρι τώρα ασφαλισμένων ώστε τα παιδιά μας να πάρουν ανάλογες συντάξεις και όχι να πληρώσουν πάλι για μας!!!






           

Όσοι συμφωνούν με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης μπορούν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας, στο κινητό τηλέφωνο 6955696467, στο e-mail: okd2010@hotmail.com ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis).
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου